Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Długo myślałam jak wykorzystać krakersy,by powstało z nich ciacho lekkie,smaczne i aromatyczne.Udało się z kilku prostych i tanich składników wyszło cudo ,no po prostu finezja smaku.Wypróbujcie,przekonacie się,że warto pokombinować ,by potem delektować się pysznym smakiem ciasta bez pieczenia.
Przygotowanie grzybków marynowanych jest wyjątkowo proste i szybkie. W ten sp...
Odsłon: 8642
Bardzo łatwe danie. Tylko trzy składniki, a pychoty cały talerz.
Odsłon: 7216
Polecam, bardzo smaczna.
Odsłon: 4929
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1327864
Przygotowanie grzybków marynowanych jest wyjątkowo proste i szybkie. W ten sp...
Odsłon: 8642
Bardzo łatwe danie. Tylko trzy składniki, a pychoty cały talerz.
Odsłon: 7216
Polecam, bardzo smaczna.
Odsłon: 4929
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1327864
Składniki
Budyń ugotować wg.przepisu w mniejszej ilości mleka czyli w 800ml. Dodać masło i zmiksować. Foremkę 25/36cm wyłożyć papierem do pieczenia,na spód dać krakersy,na nie wylać 1/2 masy budyniowej. Na wierzch ułożyć krakersy dać dżem i znów krakersy,może być inny dżem niż malinowy. Osobno utrzeć krem z serka mascarpone,śmietanki,soku , skórki z cytryny oraz z galaretki rozpuszczonej w 1/2 szkl.wrzątku. Na wierzch serka ułożyć okrągłe biszkopty,na nie wylać drugą połowę budyniu. Zrobić plewę. Cukier,masło ,kakao ,gorąca woda-rozpuścić,zagotować,przestudzone wylać na ciasto. Posypać płatkami migdałowymi.
Smacznego życzę!