Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Długo myślałam jak wykorzystać krakersy,by powstało z nich ciacho lekkie,smaczne i aromatyczne.Udało się z kilku prostych i tanich składników wyszło cudo ,no po prostu finezja smaku.Wypróbujcie,przekonacie się,że warto pokombinować ,by potem delektować się pysznym smakiem ciasta bez pieczenia.
Danie, które najczęściej robimy po świętach wielkanocnych. Zawsze zostaje bia...
Odsłon: 336
Wyjątkowy patent na pierś z kaczki. Dzięki długiemu gotowaniu w niskiej tempe...
Odsłon: 57
Pieczony schab to jedno z tych dań, które doskonale sprawdzają się zarówno na...
Odsłon: 1216
Danie, które najczęściej robimy po świętach wielkanocnych. Zawsze zostaje bia...
Odsłon: 336
Wyjątkowy patent na pierś z kaczki. Dzięki długiemu gotowaniu w niskiej tempe...
Odsłon: 57
Pieczony schab to jedno z tych dań, które doskonale sprawdzają się zarówno na...
Odsłon: 1216
Składniki
Budyń ugotować wg.przepisu w mniejszej ilości mleka czyli w 800ml. Dodać masło i zmiksować. Foremkę 25/36cm wyłożyć papierem do pieczenia,na spód dać krakersy,na nie wylać 1/2 masy budyniowej. Na wierzch ułożyć krakersy dać dżem i znów krakersy,może być inny dżem niż malinowy. Osobno utrzeć krem z serka mascarpone,śmietanki,soku , skórki z cytryny oraz z galaretki rozpuszczonej w 1/2 szkl.wrzątku. Na wierzch serka ułożyć okrągłe biszkopty,na nie wylać drugą połowę budyniu. Zrobić plewę. Cukier,masło ,kakao ,gorąca woda-rozpuścić,zagotować,przestudzone wylać na ciasto. Posypać płatkami migdałowymi.
Smacznego życzę!