Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Długo myślałam jak wykorzystać krakersy,by powstało z nich ciacho lekkie,smaczne i aromatyczne.Udało się z kilku prostych i tanich składników wyszło cudo ,no po prostu finezja smaku.Wypróbujcie,przekonacie się,że warto pokombinować ,by potem delektować się pysznym smakiem ciasta bez pieczenia.
Przepyszny i szybki obiad w dwadzieścia minut.
Odsłon: 95
Ten chleb z dynią może się okazać twoim ulubionym rodzajem pieczywa. Dzięki z...
Odsłon: 1349
Rozgrzewający napój z imbirem, pyłkiem pszczelim, limonką i anyżem. To świetn...
Odsłon: 303
W dniu takim jak dziś szarym , burym i wiejącym naszło mnie na coś pysznego,...
Odsłon: 67
Przepyszny i szybki obiad w dwadzieścia minut.
Odsłon: 95
Ten chleb z dynią może się okazać twoim ulubionym rodzajem pieczywa. Dzięki z...
Odsłon: 1349
Rozgrzewający napój z imbirem, pyłkiem pszczelim, limonką i anyżem. To świetn...
Odsłon: 303
W dniu takim jak dziś szarym , burym i wiejącym naszło mnie na coś pysznego,...
Odsłon: 67
Składniki
Budyń ugotować wg.przepisu w mniejszej ilości mleka czyli w 800ml. Dodać masło i zmiksować. Foremkę 25/36cm wyłożyć papierem do pieczenia,na spód dać krakersy,na nie wylać 1/2 masy budyniowej. Na wierzch ułożyć krakersy dać dżem i znów krakersy,może być inny dżem niż malinowy. Osobno utrzeć krem z serka mascarpone,śmietanki,soku , skórki z cytryny oraz z galaretki rozpuszczonej w 1/2 szkl.wrzątku. Na wierzch serka ułożyć okrągłe biszkopty,na nie wylać drugą połowę budyniu. Zrobić plewę. Cukier,masło ,kakao ,gorąca woda-rozpuścić,zagotować,przestudzone wylać na ciasto. Posypać płatkami migdałowymi.
Smacznego życzę!