Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Uszka z grzybami to jedna z obowiązkowych pozycji na wigilijnym stole. W wiel...
Odsłon: 594
Polecam. Piernik miodem i przyprawami korzennymi stoi i ten taki jest.
Odsłon: 2805
Polecam. Troszkę pracochłonne, ale warto zrobić.
Odsłon: 922
Polecm. Ja oczywiście zaraz dodałabym np żurawinę, orzechy, ale takie było ży...
Odsłon: 1674
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 14544
Uszka z grzybami to jedna z obowiązkowych pozycji na wigilijnym stole. W wiel...
Odsłon: 594
Polecam. Piernik miodem i przyprawami korzennymi stoi i ten taki jest.
Odsłon: 2805
Polecam. Troszkę pracochłonne, ale warto zrobić.
Odsłon: 922
Polecm. Ja oczywiście zaraz dodałabym np żurawinę, orzechy, ale takie było ży...
Odsłon: 1674
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 14544
Składniki
Na wstępie zaznaczę, że jest to przepis który dostałam od pani Irenki z pracy.
Bita śmietana: Śmietanę ubić wsypać cukier puder przez sitko ubijać cały czas. Żelatynę rozpuścić we wrzątku przestudzić cały czas mieszając dać łyżkę ubitej śmietany do żelatyny rozbełtać dać do śmietany wymiksować i gotowe.
Masa budyniowa jest podana w moim przepisie na Karpatkę tylko daje połowę cytryny , można wcale nie dawać.
UKŁADANIE: krakersy, masa budyniowa, krakersy, krówka, krakersy, bita śmietana, płatki migdałowe. Jest to przepis na dużą blachę.
Smacznego!