Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Krem budyniowo - kokosowy to nic innego jak krem budyniowy do którego dodajemy wiórki kokosowe, delikatnie mieszamy do połączenia składników i pyszny krem gotowy. Możemy go użyć do deserów, do przełożenia tortu , do rurek itp. Serdecznie polecam.
garnek, mikser, garnuszek, łyżka, folia spożywcza, miseczka,
Smaczne i proste w przygotowaniu kotlety mielone z mięsa wieprzowo - wołowego.
Odsłon: 731
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 5389
Przepis dnia
Lekka warzywna zapiekanka z ziemniakami, cukinią i białym serem. Warto trochę...
Odsłon: 9207
W takim wydaniu kalarepa rozejdzie się w kilka minut. Kalarepa obtoczona jest...
Odsłon: 113
Kieszonki wieprzowe z bobem to letnie, soczyste danie, które skrywa w środku...
Odsłon: 87
Smaczne i proste w przygotowaniu kotlety mielone z mięsa wieprzowo - wołowego.
Odsłon: 731
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 5389
Przepis dnia
Lekka warzywna zapiekanka z ziemniakami, cukinią i białym serem. Warto trochę...
Odsłon: 9207
W takim wydaniu kalarepa rozejdzie się w kilka minut. Kalarepa obtoczona jest...
Odsłon: 113
Kieszonki wieprzowe z bobem to letnie, soczyste danie, które skrywa w środku...
Odsłon: 87
Składniki
Do rondla z grubym dnem wlej mleko (2 szkl.) dodaj 3 łyżki cukru i wymieszaj. Pozostałe mleko wymieszaj z budyniami (po 40 g 1 op), Mleko z cukrem doprowadź do zagotowania, następnie zmniejsz płomień gazu i wlej dobrze wymieszany budyń z mlekiem cały czas mieszając. Gotuj mieszając tak długo aż budyń się ponownie zagotuje i zgęstnieje. Ugotowany budyń odstaw do całkowitego przestudzenia okrywają folią spożywczą. Wiórki zalej wódką i odstaw na boku. Masło prawdziwe bez domieszek (pamiętaj, aby masło miało temperaturę pokojową) pokrój w kawałki i przełóż do wysokiego naczynia. Dodaj 2 łyżki cukru pudru i ubijaj mikserem na najwyższych obrotach, aż zrobi się puszyste. Następnie dodawaj stopniowo po łyżce całkowicie dobrze wystudzonego budyniu. Po każdej łyżce miksuj masę do całkowitego jej połączenia to znaczy, że następną łyżkę budyniu dodawaj po całkowitym połączeniu się masła z budyniem , na koniec do masy wmieszaj wiórki z wódką delikatnie wymieszaj i krem gotowy. Schłodzić w lodówce. Smacznego.
Do kremu dodać wiórki z wódką.
Krem gotowy do spożycia.