Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Krem budyniowo - kokosowy to nic innego jak krem budyniowy do którego dodajemy wiórki kokosowe, delikatnie mieszamy do połączenia składników i pyszny krem gotowy. Możemy go użyć do deserów, do przełożenia tortu , do rurek itp. Serdecznie polecam.
garnek, mikser, garnuszek, łyżka, folia spożywcza, miseczka,
Galareta wieprzowa z nóżek i golonek to specjalność kuchni tradycyjnej. W róż...
Odsłon: 324
Proponujemy danie postne z ziemniaków, które nam zostały z z poprzedniego obi...
Odsłon: 734
Zrazy nadziewane i zawijane można robić z różnych mięs, ale te klasyczne są z...
Odsłon: 748
Sos winogronowy jest świetnym dodatkiem do gotowanych, pieczonych oraz smażon...
Odsłon: 38
Galareta wieprzowa z nóżek i golonek to specjalność kuchni tradycyjnej. W róż...
Odsłon: 324
Proponujemy danie postne z ziemniaków, które nam zostały z z poprzedniego obi...
Odsłon: 734
Zrazy nadziewane i zawijane można robić z różnych mięs, ale te klasyczne są z...
Odsłon: 748
Sos winogronowy jest świetnym dodatkiem do gotowanych, pieczonych oraz smażon...
Odsłon: 38
Składniki
Do rondla z grubym dnem wlej mleko (2 szkl.) dodaj 3 łyżki cukru i wymieszaj. Pozostałe mleko wymieszaj z budyniami (po 40 g 1 op), Mleko z cukrem doprowadź do zagotowania, następnie zmniejsz płomień gazu i wlej dobrze wymieszany budyń z mlekiem cały czas mieszając. Gotuj mieszając tak długo aż budyń się ponownie zagotuje i zgęstnieje. Ugotowany budyń odstaw do całkowitego przestudzenia okrywają folią spożywczą. Wiórki zalej wódką i odstaw na boku. Masło prawdziwe bez domieszek (pamiętaj, aby masło miało temperaturę pokojową) pokrój w kawałki i przełóż do wysokiego naczynia. Dodaj 2 łyżki cukru pudru i ubijaj mikserem na najwyższych obrotach, aż zrobi się puszyste. Następnie dodawaj stopniowo po łyżce całkowicie dobrze wystudzonego budyniu. Po każdej łyżce miksuj masę do całkowitego jej połączenia to znaczy, że następną łyżkę budyniu dodawaj po całkowitym połączeniu się masła z budyniem , na koniec do masy wmieszaj wiórki z wódką delikatnie wymieszaj i krem gotowy. Schłodzić w lodówce. Smacznego.
Do kremu dodać wiórki z wódką.
Krem gotowy do spożycia.