Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Krem budyniowo - kokosowy to nic innego jak krem budyniowy do którego dodajemy wiórki kokosowe, delikatnie mieszamy do połączenia składników i pyszny krem gotowy. Możemy go użyć do deserów, do przełożenia tortu , do rurek itp. Serdecznie polecam.
garnek, mikser, garnuszek, łyżka, folia spożywcza, miseczka,
Przepis dnia
Co powiecie na chrupiące gofry z owocami? Poniżej dzielimy się z Wami przepis...
Odsłon: 19773
Przepis na obiad, w którym mieszamy ze sobą marchewkę, filety z dorsza oraz b...
Odsłon: 454
Lato w słoiku to dobry pomysł na zatrzymanie darów lata w zestawach sałatkowy...
Odsłon: 417
Ogórki nie tylko kiszone i konserwowe układamy na półce w spiżarni. Krokodylk...
Odsłon: 6804
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1242300
Przepis dnia
Co powiecie na chrupiące gofry z owocami? Poniżej dzielimy się z Wami przepis...
Odsłon: 19773
Przepis na obiad, w którym mieszamy ze sobą marchewkę, filety z dorsza oraz b...
Odsłon: 454
Lato w słoiku to dobry pomysł na zatrzymanie darów lata w zestawach sałatkowy...
Odsłon: 417
Ogórki nie tylko kiszone i konserwowe układamy na półce w spiżarni. Krokodylk...
Odsłon: 6804
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1242300
Składniki
Do rondla z grubym dnem wlej mleko (2 szkl.) dodaj 3 łyżki cukru i wymieszaj. Pozostałe mleko wymieszaj z budyniami (po 40 g 1 op), Mleko z cukrem doprowadź do zagotowania, następnie zmniejsz płomień gazu i wlej dobrze wymieszany budyń z mlekiem cały czas mieszając. Gotuj mieszając tak długo aż budyń się ponownie zagotuje i zgęstnieje. Ugotowany budyń odstaw do całkowitego przestudzenia okrywają folią spożywczą. Wiórki zalej wódką i odstaw na boku. Masło prawdziwe bez domieszek (pamiętaj, aby masło miało temperaturę pokojową) pokrój w kawałki i przełóż do wysokiego naczynia. Dodaj 2 łyżki cukru pudru i ubijaj mikserem na najwyższych obrotach, aż zrobi się puszyste. Następnie dodawaj stopniowo po łyżce całkowicie dobrze wystudzonego budyniu. Po każdej łyżce miksuj masę do całkowitego jej połączenia to znaczy, że następną łyżkę budyniu dodawaj po całkowitym połączeniu się masła z budyniem , na koniec do masy wmieszaj wiórki z wódką delikatnie wymieszaj i krem gotowy. Schłodzić w lodówce. Smacznego.
Do kremu dodać wiórki z wódką.
Krem gotowy do spożycia.