Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Krem budyniowy z dodatkiem nutelli, którym przekładałyśmy tort orzechowy Giotto. Prosty i doskonały w smaku. Można nim ozdabiać różne ciasta, również babeczki.
rewelacyjne ciasteczka-markizy kakaowe z kremem maślanym. Ciasto na te ciaste...
Odsłon: 10014
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 2644
Polecam. Zaskakujący dodatek do farszu, ale zapewniam, że genialny. Nie ukr...
Odsłon: 1773
W czasie wakacji obowiązkowo muszą być pierogi z jagodami.
Odsłon: 671
Łatwa w przygotowaniu, bardzo smakowita.
Odsłon: 3886
rewelacyjne ciasteczka-markizy kakaowe z kremem maślanym. Ciasto na te ciaste...
Odsłon: 10014
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 2644
Polecam. Zaskakujący dodatek do farszu, ale zapewniam, że genialny. Nie ukr...
Odsłon: 1773
W czasie wakacji obowiązkowo muszą być pierogi z jagodami.
Odsłon: 671
Łatwa w przygotowaniu, bardzo smakowita.
Odsłon: 3886
Składniki
Wstawiamy 400 ml mleka i doprowadzamy do wrzenia. Zdejmujemy na chwilę z ognia. Żółtka łączymy doskonale z cukrami, 100 ml mleka i skrobią. Wlewamy do gorącego mleka, mieszamy i wstawiamy na ogień. Gotujemy budyń do zgęstnienia. Zdejmujemy z ognia i rozpuszczamy w nim nutellę. Przelewamy go do miski. Przykrywamy folią spożywczą w kontakt, aby nie tworzył się kożuch. Odstawiamy do przestudzenia do temperatury pokojowej.
Miękkie masło, również w temperaturze pokojowej rozbijamy na puch mikserem i w kilku etapach dodajemy do niego masę budyniową. Miksujemy krótko, tylko do połączenia składników. Krem budyniowy z nutellą gotowy!