Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Krem budyniowy z dodatkiem nutelli, którym przekładałyśmy tort orzechowy Giotto. Prosty i doskonały w smaku. Można nim ozdabiać różne ciasta, również babeczki.
Lekko słodkawa, w sam raz dla dzieci, taka jaką gotowała mama, na wywarze z d...
Odsłon: 136
Gorąca i pachnąca zapiekanka makaronowa z dodatkiem brokułów i migdałów smaku...
Odsłon: 345
Prosta sałatka, która sprawdzi się jako śnaidanie z dodatkiem grzanki, jako p...
Odsłon: 2709
Lekko słodkawa, w sam raz dla dzieci, taka jaką gotowała mama, na wywarze z d...
Odsłon: 136
Gorąca i pachnąca zapiekanka makaronowa z dodatkiem brokułów i migdałów smaku...
Odsłon: 345
Prosta sałatka, która sprawdzi się jako śnaidanie z dodatkiem grzanki, jako p...
Odsłon: 2709
Składniki
Wstawiamy 400 ml mleka i doprowadzamy do wrzenia. Zdejmujemy na chwilę z ognia. Żółtka łączymy doskonale z cukrami, 100 ml mleka i skrobią. Wlewamy do gorącego mleka, mieszamy i wstawiamy na ogień. Gotujemy budyń do zgęstnienia. Zdejmujemy z ognia i rozpuszczamy w nim nutellę. Przelewamy go do miski. Przykrywamy folią spożywczą w kontakt, aby nie tworzył się kożuch. Odstawiamy do przestudzenia do temperatury pokojowej.
Miękkie masło, również w temperaturze pokojowej rozbijamy na puch mikserem i w kilku etapach dodajemy do niego masę budyniową. Miksujemy krótko, tylko do połączenia składników. Krem budyniowy z nutellą gotowy!