Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Krem budyniowy z dodatkiem nutelli, którym przekładałyśmy tort orzechowy Giotto. Prosty i doskonały w smaku. Można nim ozdabiać różne ciasta, również babeczki.
Pyszne ciasteczka kruch z ulubionym dżemem e zapraszam po przepis
Odsłon: 17645
Polecam. Troszkę pracochłonne, ale warto zrobić.
Odsłon: 1774
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 15286
Imprezowe paszteciki z wędliną i ogórkiem są wyjątkową, pyszną i orzeźwiającą...
Odsłon: 5207
To tradycyjny sernik. Delikatny smak cytryny i jeszcze smak czarnej porzeczki...
Odsłon: 9024
Pyszne ciasteczka kruch z ulubionym dżemem e zapraszam po przepis
Odsłon: 17645
Polecam. Troszkę pracochłonne, ale warto zrobić.
Odsłon: 1774
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 15286
Imprezowe paszteciki z wędliną i ogórkiem są wyjątkową, pyszną i orzeźwiającą...
Odsłon: 5207
To tradycyjny sernik. Delikatny smak cytryny i jeszcze smak czarnej porzeczki...
Odsłon: 9024
Składniki
Wstawiamy 400 ml mleka i doprowadzamy do wrzenia. Zdejmujemy na chwilę z ognia. Żółtka łączymy doskonale z cukrami, 100 ml mleka i skrobią. Wlewamy do gorącego mleka, mieszamy i wstawiamy na ogień. Gotujemy budyń do zgęstnienia. Zdejmujemy z ognia i rozpuszczamy w nim nutellę. Przelewamy go do miski. Przykrywamy folią spożywczą w kontakt, aby nie tworzył się kożuch. Odstawiamy do przestudzenia do temperatury pokojowej.
Miękkie masło, również w temperaturze pokojowej rozbijamy na puch mikserem i w kilku etapach dodajemy do niego masę budyniową. Miksujemy krótko, tylko do połączenia składników. Krem budyniowy z nutellą gotowy!