Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Dzisiaj krem budyniowy połączony z ubitą śmietaną 30 % i serkiem mascarpone. Krem bardzo smaczny nadający się do ciast ,tortów i różnego rodzaju deserów.
mikser, naczynie wyższe, garnek, szklanka , łyżka, trzepaczka,
Kurczę pieprzowo cytrynowe!
Odsłon: 105
Naleśniki z twarogiem, z dodatkiem skórki cytrynowej i wanilii, to danie, któ...
Odsłon: 9937
Przepis dnia
Dzisiaj zapraszam na kawałki kurczaka skąpane w sosie śmietankowym z dodatkie...
Odsłon: 5230
Gulasz z miecznika z warzywami.
Odsłon: 49
Dziś do pracy.
Odsłon: 685
Kurczę pieprzowo cytrynowe!
Odsłon: 105
Naleśniki z twarogiem, z dodatkiem skórki cytrynowej i wanilii, to danie, któ...
Odsłon: 9937
Przepis dnia
Dzisiaj zapraszam na kawałki kurczaka skąpane w sosie śmietankowym z dodatkie...
Odsłon: 5230
Gulasz z miecznika z warzywami.
Odsłon: 49
Dziś do pracy.
Odsłon: 685
Składniki
2,5 szklanki mleka zagotować , a w pozostałym mleku rozmieszać budynie. Rozmieszane budynie wlać cały czas intensywnie mieszając do gotującego się mleka aż powstanie gęsty budyń. Zdjąć z ognia i całkowicie wystudzić. (ma być całkowicie zimny). W między czasie masło zmiksować z cukrem pudrem do białości. Śmietanę 30 % ubić na sztywno , połączyć z serkiem mascarpone. Do masy maślanej cały czas miksując porcjami dodawać zimny, wystudzony budyń , następnie krem połączyć ze śmietaną z serkiem mascarpone. Schłodzić w lodówce.
Krem gotowy do spożycia.