Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ciasteczka w postaci orzeszków to znany, świąteczny przysmak. Choć są dość czasochłonne w przygotowaniu, ale z pewnością warto poświęcić im czas. Największą zaletą jest z pewnością krem do orzeszków – delikatny, maślany, z nutą kawowo-rumową. Dodatek anyżu nadaje charakterystycznej, korzennej nuty, która idealnie pasuje do Bożego Narodzenia. Z powodzeniem można także zmodyfikować przepis i dodać mielone orzechy, odrobinę mleka skondensowanego czy kakao.
W takim wydaniu kalarepa rozejdzie się w kilka minut. Kalarepa obtoczona jest...
Odsłon: 69
Kieszonki wieprzowe z bobem to letnie, soczyste danie, które skrywa w środku...
Odsłon: 45
W takim wydaniu kalarepa rozejdzie się w kilka minut. Kalarepa obtoczona jest...
Odsłon: 69
Kieszonki wieprzowe z bobem to letnie, soczyste danie, które skrywa w środku...
Odsłon: 45
Składniki
Wszystkie składniki na krem umieść w misie. Połącz je razem za pomocą robota kuchennego lub miksera ręcznego. Masa powinna być dość gęsta i kremowa.
Przenieś krem do orzeszków do rękawa cukierniczego. Napełniaj jedną z połówek orzeszków kremem i złączaj drugą połówką. Gotowe orzeszki odkładaj do miski, a następnie wstaw je do lodówki do całkowitego zastygnięcia kremu. Orzeszki podawaj jako deser lub dodatek do kawy czy herbaty.