Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ciasteczka w postaci orzeszków to znany, świąteczny przysmak. Choć są dość czasochłonne w przygotowaniu, ale z pewnością warto poświęcić im czas. Największą zaletą jest z pewnością krem do orzeszków – delikatny, maślany, z nutą kawowo-rumową. Dodatek anyżu nadaje charakterystycznej, korzennej nuty, która idealnie pasuje do Bożego Narodzenia. Z powodzeniem można także zmodyfikować przepis i dodać mielone orzechy, odrobinę mleka skondensowanego czy kakao.
Czy możliwe jest przygotowanie ciasta czekoladowego w 5 minut? Oczywiście, że...
Odsłon: 32450
Ciasto Delicjusz to ciasto składające się z dwóch rodzajów ciasta biszkoptowe...
Odsłon: 9692
Placek jarosza to znakomita propozycja na lekki lunch. Puszyste ciasto z doda...
Odsłon: 2177
Przepis na pyszne i mocno kremowe risotto z bobem, boczkiem i prażonymi ziarn...
Odsłon: 4176
Pyszne, puszyste i delikatne ciasto jogurtowe z owocami. Idealne w sezonie ow...
Odsłon: 910
Czy możliwe jest przygotowanie ciasta czekoladowego w 5 minut? Oczywiście, że...
Odsłon: 32450
Ciasto Delicjusz to ciasto składające się z dwóch rodzajów ciasta biszkoptowe...
Odsłon: 9692
Placek jarosza to znakomita propozycja na lekki lunch. Puszyste ciasto z doda...
Odsłon: 2177
Przepis na pyszne i mocno kremowe risotto z bobem, boczkiem i prażonymi ziarn...
Odsłon: 4176
Pyszne, puszyste i delikatne ciasto jogurtowe z owocami. Idealne w sezonie ow...
Odsłon: 910
Składniki
Wszystkie składniki na krem umieść w misie. Połącz je razem za pomocą robota kuchennego lub miksera ręcznego. Masa powinna być dość gęsta i kremowa.
Przenieś krem do orzeszków do rękawa cukierniczego. Napełniaj jedną z połówek orzeszków kremem i złączaj drugą połówką. Gotowe orzeszki odkładaj do miski, a następnie wstaw je do lodówki do całkowitego zastygnięcia kremu. Orzeszki podawaj jako deser lub dodatek do kawy czy herbaty.