Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ciasteczka w postaci orzeszków to znany, świąteczny przysmak. Choć są dość czasochłonne w przygotowaniu, ale z pewnością warto poświęcić im czas. Największą zaletą jest z pewnością krem do orzeszków – delikatny, maślany, z nutą kawowo-rumową. Dodatek anyżu nadaje charakterystycznej, korzennej nuty, która idealnie pasuje do Bożego Narodzenia. Z powodzeniem można także zmodyfikować przepis i dodać mielone orzechy, odrobinę mleka skondensowanego czy kakao.
Przepis na pyszną i aromatyczną zapiekankę z makaronem penne, brokułami i kur...
Odsłon: 37358
Nie ma co ukrywać. To nie jest dietetyczne danie. :D Jest mega kaloryczne ale...
Odsłon: 42
Bób jest u nas bardzo lubiany, więc kiedy nadchodzi pora korzystamy z niego,...
Odsłon: 119
To proste, a zarazem eleganckie danie łączy w sobie soczyste plastry mięsa z...
Odsłon: 110
Przepis na pyszną i aromatyczną zapiekankę z makaronem penne, brokułami i kur...
Odsłon: 37358
Nie ma co ukrywać. To nie jest dietetyczne danie. :D Jest mega kaloryczne ale...
Odsłon: 42
Bób jest u nas bardzo lubiany, więc kiedy nadchodzi pora korzystamy z niego,...
Odsłon: 119
To proste, a zarazem eleganckie danie łączy w sobie soczyste plastry mięsa z...
Odsłon: 110
Składniki
Wszystkie składniki na krem umieść w misie. Połącz je razem za pomocą robota kuchennego lub miksera ręcznego. Masa powinna być dość gęsta i kremowa.
Przenieś krem do orzeszków do rękawa cukierniczego. Napełniaj jedną z połówek orzeszków kremem i złączaj drugą połówką. Gotowe orzeszki odkładaj do miski, a następnie wstaw je do lodówki do całkowitego zastygnięcia kremu. Orzeszki podawaj jako deser lub dodatek do kawy czy herbaty.