Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Krem do tortu z ricotty to dość nietypowe połączenie słodko-słonych smaków. Doskonale sprawdzi się do domowych wypieków z owocami.
Danie obiadowe idealne do zabrania do pracy na lunch.
Odsłon: 313
Makaron z kurkami jest prosty i szybki w przygotowaniu, ale potrafi rozpieści...
Odsłon: 142
Przepis dnia
Bardzo proste ciasteczka z francuskim rodowodem. Magdalenki są delikatne, lek...
Odsłon: 2459
Danie obiadowe idealne do zabrania do pracy na lunch.
Odsłon: 313
Makaron z kurkami jest prosty i szybki w przygotowaniu, ale potrafi rozpieści...
Odsłon: 142
Przepis dnia
Bardzo proste ciasteczka z francuskim rodowodem. Magdalenki są delikatne, lek...
Odsłon: 2459
Składniki
Mocno schłodzoną śmietankę umieść w misce. Wsyp cukier puder. Zacznij ubijać najpierw na niskich obrotach, a potem zwiększ je do maksimum. Kiedy piana zrobi się sztywna, dodaj serek ricotta, rozdrobniony delikatnie widelcem. Miksuj dalej do połączenia składników. Krem powinien być ułożony na blatach tortu, a następnie schłodzony w lodówce przez minimum 2 godziny przed dalszym zdobieniem.