Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Krem do tortu z ricotty to dość nietypowe połączenie słodko-słonych smaków. Doskonale sprawdzi się do domowych wypieków z owocami.
Polecam. Uwielbiamy lody i truskawki.
Odsłon: 1854
Polecam, pychota.
Odsłon: 611
Zwykła surówka z rzodkwi i marchewki , za to soczysta i pięknie podana.
Odsłon: 507
Polecam. Uwielbiamy lody i truskawki.
Odsłon: 1854
Polecam, pychota.
Odsłon: 611
Zwykła surówka z rzodkwi i marchewki , za to soczysta i pięknie podana.
Odsłon: 507
Składniki
Mocno schłodzoną śmietankę umieść w misce. Wsyp cukier puder. Zacznij ubijać najpierw na niskich obrotach, a potem zwiększ je do maksimum. Kiedy piana zrobi się sztywna, dodaj serek ricotta, rozdrobniony delikatnie widelcem. Miksuj dalej do połączenia składników. Krem powinien być ułożony na blatach tortu, a następnie schłodzony w lodówce przez minimum 2 godziny przed dalszym zdobieniem.