Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Krem do tortu z ricotty to dość nietypowe połączenie słodko-słonych smaków. Doskonale sprawdzi się do domowych wypieków z owocami.
Polecam. Mrożone warzywa sprawdzają się w sałatkach.
Odsłon: 261
Risotto bardzo często gości w moim domu. To danie, które za każdym razem może...
Odsłon: 1089
Polecam. Mrożone warzywa sprawdzają się w sałatkach.
Odsłon: 261
Risotto bardzo często gości w moim domu. To danie, które za każdym razem może...
Odsłon: 1089
Składniki
Mocno schłodzoną śmietankę umieść w misce. Wsyp cukier puder. Zacznij ubijać najpierw na niskich obrotach, a potem zwiększ je do maksimum. Kiedy piana zrobi się sztywna, dodaj serek ricotta, rozdrobniony delikatnie widelcem. Miksuj dalej do połączenia składników. Krem powinien być ułożony na blatach tortu, a następnie schłodzony w lodówce przez minimum 2 godziny przed dalszym zdobieniem.