Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Krem do tortu z ricotty to dość nietypowe połączenie słodko-słonych smaków. Doskonale sprawdzi się do domowych wypieków z owocami.
Dodatki cebuli i natki pietruszki idealnie podkreślają smak młodych ziemniaków.
Odsłon: 25
Delikatny, aromatyczny gulasz z piersi kurczaka, który przyrządzimy w niecałą...
Odsłon: 1511
Bardzo smaczne, łatwe i sycące danie. Odkąd zrobiłam ją pierwszy raz, często...
Odsłon: 561
Młode ziemniaki, same w sobie są pyszne, ale te z cebulką i te najmniejsze są...
Odsłon: 382
Dodatki cebuli i natki pietruszki idealnie podkreślają smak młodych ziemniaków.
Odsłon: 25
Delikatny, aromatyczny gulasz z piersi kurczaka, który przyrządzimy w niecałą...
Odsłon: 1511
Bardzo smaczne, łatwe i sycące danie. Odkąd zrobiłam ją pierwszy raz, często...
Odsłon: 561
Młode ziemniaki, same w sobie są pyszne, ale te z cebulką i te najmniejsze są...
Odsłon: 382
Składniki
Mocno schłodzoną śmietankę umieść w misce. Wsyp cukier puder. Zacznij ubijać najpierw na niskich obrotach, a potem zwiększ je do maksimum. Kiedy piana zrobi się sztywna, dodaj serek ricotta, rozdrobniony delikatnie widelcem. Miksuj dalej do połączenia składników. Krem powinien być ułożony na blatach tortu, a następnie schłodzony w lodówce przez minimum 2 godziny przed dalszym zdobieniem.