Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Krem do tortu z ricotty to dość nietypowe połączenie słodko-słonych smaków. Doskonale sprawdzi się do domowych wypieków z owocami.
Polecam. Zaskakujący dodatek do farszu, ale zapewniam, że genialny. Nie ukr...
Odsłon: 1169
W czasie wakacji obowiązkowo muszą być pierogi z jagodami.
Odsłon: 420
Łatwa w przygotowaniu, bardzo smakowita.
Odsłon: 3342
Krokiety z mięsem z rosołu to doskonały pomysł na obiad. Mięso niezbyt smaczn...
Odsłon: 886
Polecam. Zaskakujący dodatek do farszu, ale zapewniam, że genialny. Nie ukr...
Odsłon: 1169
W czasie wakacji obowiązkowo muszą być pierogi z jagodami.
Odsłon: 420
Łatwa w przygotowaniu, bardzo smakowita.
Odsłon: 3342
Krokiety z mięsem z rosołu to doskonały pomysł na obiad. Mięso niezbyt smaczn...
Odsłon: 886
Składniki
Mocno schłodzoną śmietankę umieść w misce. Wsyp cukier puder. Zacznij ubijać najpierw na niskich obrotach, a potem zwiększ je do maksimum. Kiedy piana zrobi się sztywna, dodaj serek ricotta, rozdrobniony delikatnie widelcem. Miksuj dalej do połączenia składników. Krem powinien być ułożony na blatach tortu, a następnie schłodzony w lodówce przez minimum 2 godziny przed dalszym zdobieniem.