Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Krem do tortu z ricotty to dość nietypowe połączenie słodko-słonych smaków. Doskonale sprawdzi się do domowych wypieków z owocami.
To najlepsze zapiekanki z kurczakiem jakie jadłam! Czasami nie trzeba wielu...
Odsłon: 9563
Ogórki nie tylko kiszone i konserwowe układamy na półce w spiżarni. Krokodylk...
Odsłon: 3160
Polecam na kolację. Nie tylko wegetarianie będą zadowoleni.
Odsłon: 6644
To najlepsze zapiekanki z kurczakiem jakie jadłam! Czasami nie trzeba wielu...
Odsłon: 9563
Ogórki nie tylko kiszone i konserwowe układamy na półce w spiżarni. Krokodylk...
Odsłon: 3160
Polecam na kolację. Nie tylko wegetarianie będą zadowoleni.
Odsłon: 6644
Składniki
Mocno schłodzoną śmietankę umieść w misce. Wsyp cukier puder. Zacznij ubijać najpierw na niskich obrotach, a potem zwiększ je do maksimum. Kiedy piana zrobi się sztywna, dodaj serek ricotta, rozdrobniony delikatnie widelcem. Miksuj dalej do połączenia składników. Krem powinien być ułożony na blatach tortu, a następnie schłodzony w lodówce przez minimum 2 godziny przed dalszym zdobieniem.