Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Delikatny, pyszny, krem, na bazie kremówki i serka mascarpone. Bez dodatku żelatyny. Idealny jako deser, przełożenie tortu lub dodatek do mrożonej kawy.
Krokiety kowalowej to danie w wersji wytrawnej, dla miłośników konkretnych i...
Odsłon: 4118
Schab w sosie koperkowym to danie, które smakuje o każdej porze roku, ale naj...
Odsłon: 34252
Zupa z wiśni zerwanych prosto z drzewa, świeżych i dorodnych to smak naszego...
Odsłon: 1834
Paszteciki krucho-drożdżowe w tym przepisie inspirowane są smakami i tradycyj...
Odsłon: 113674
Krokiety kowalowej to danie w wersji wytrawnej, dla miłośników konkretnych i...
Odsłon: 4118
Schab w sosie koperkowym to danie, które smakuje o każdej porze roku, ale naj...
Odsłon: 34252
Zupa z wiśni zerwanych prosto z drzewa, świeżych i dorodnych to smak naszego...
Odsłon: 1834
Paszteciki krucho-drożdżowe w tym przepisie inspirowane są smakami i tradycyj...
Odsłon: 113674
Składniki
Rozpuszczamy kawę w łyżce gorącej, przegotowanej wody. Odstawiamy do przestygnięcia.
Serek mascarpone, cukier puder oraz rozpuszczoną kawę, umieszczamy w jednym naczyniu. Miksujemy, do momentu połączenia się składników.
Do uzyskanej masy wlewamy śmietanę. Ponownie miksujemy, aż masa będzie jednolita o kremowej, gęstej konsystencji.
Dla uzyskania ładnie prezentujacego się deseru – nakładamy krem do pucharków, za pomoca rękawa do zdobienia, z końcówką typu : ‘zamknieta gwiazda’. Gotowy krem przechowujemy w lodówce!