Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Tradycyjny krem kawowy do przekładania tortów.
Bardzo smaczny, kolejny chleb pszenny upieczony na żytnim zakwasie posypany p...
Odsłon: 75
Na piknik nie musi być zaraz cała blacha ciasta. Mogą być takie ciasteczka....
Odsłon: 6048
Bardzo smaczny, kolejny chleb pszenny upieczony na żytnim zakwasie posypany p...
Odsłon: 75
Na piknik nie musi być zaraz cała blacha ciasta. Mogą być takie ciasteczka....
Odsłon: 6048
Składniki
Utrzeć 5 żółtek z cukrem i cukrem waniliowym, naczynie z żółtkami wstawić do garnka z wrzątkiem i ubijać, aż masa zgęstnieje. Ostudzić.
Masło utrzeć z kawą rozpuszczalna i dodać masę z żółtek i ucierając dodać stopniowo po kropli rumu. Krem przed wyłożeniem na biszkopt dobrze schłodzić. Gotowe!