Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Tradycyjny krem kawowy do przekładania tortów.
Moje dzisiejsze danie to łazanki trochę inaczej przygotowane bo z makaronem ś...
Odsłon: 21
Dorsza z frytkownicy bez tłuszczowej przygotujesz błyskawicznie bez patelni i...
Odsłon: 2234
Warzywna pasta pełna smaku.
Odsłon: 150
Moje dzisiejsze danie to łazanki trochę inaczej przygotowane bo z makaronem ś...
Odsłon: 21
Dorsza z frytkownicy bez tłuszczowej przygotujesz błyskawicznie bez patelni i...
Odsłon: 2234
Warzywna pasta pełna smaku.
Odsłon: 150
Składniki
Utrzeć 5 żółtek z cukrem i cukrem waniliowym, naczynie z żółtkami wstawić do garnka z wrzątkiem i ubijać, aż masa zgęstnieje. Ostudzić.
Masło utrzeć z kawą rozpuszczalna i dodać masę z żółtek i ucierając dodać stopniowo po kropli rumu. Krem przed wyłożeniem na biszkopt dobrze schłodzić. Gotowe!