Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszny krem budyniowy domowy sposobem połączony z utartym masłem i wiórkami kokosowymi przygotowałam na moje ciasto o które poprosiła moja wnuczka. Myślę że przepis Wam się spodoba .
garnek, trzepaczka, mikser, łyżka, szklanka, miska,
Krokiety kowalowej to danie w wersji wytrawnej, dla miłośników konkretnych i...
Odsłon: 4728
Schab w sosie koperkowym to danie, które smakuje o każdej porze roku, ale naj...
Odsłon: 34363
Zupa z wiśni zerwanych prosto z drzewa, świeżych i dorodnych to smak naszego...
Odsłon: 2050
Paszteciki krucho-drożdżowe w tym przepisie inspirowane są smakami i tradycyj...
Odsłon: 113737
Krokiety kowalowej to danie w wersji wytrawnej, dla miłośników konkretnych i...
Odsłon: 4728
Schab w sosie koperkowym to danie, które smakuje o każdej porze roku, ale naj...
Odsłon: 34363
Zupa z wiśni zerwanych prosto z drzewa, świeżych i dorodnych to smak naszego...
Odsłon: 2050
Paszteciki krucho-drożdżowe w tym przepisie inspirowane są smakami i tradycyj...
Odsłon: 113737
Składniki
Z litra mleka odlać około 1,5 szklanki dodać mąkę ziemniaczaną , mąkę pszenną oraz żółtka i dokładnie wymieszać trzepaczką. Pozostałe mleko zagotować z cukrem i cukrem waniliowym. Do gotującego się mleka wlać mleko z mąkami i żółtkami, cały czas energicznie mieszając trzepaczką doprowadzić do zagotowania , nie przerywając mieszania chwilę gotować . Zdjąć z ognia i odstawić do całkowitego wystudzenia. Zakryć folią spożywczą ale co jakiś czas przemieszać budyń aby szybciej wystygł. W między czasie zmiksować masło z cukrem pudrem ( masło o temperaturze pokojowej) na puszystą masę. Do masy maślanej cały czas miksując dodawać porcjami wystudzony zimny budyń . Miksujemy do połączenia masy maślanej z masą budyniową. Na koniec gdy krem gotowy dodajemy wiórki kokosowe i ponownie , ale krótko całość miksujemy. Pyszny krem budyniowo - kokosowy gotowy .
Budyń po ugotowaniu i wystudzeniu.
Masło pokroić włożyć do miski dodać cukier puder.
Masło zmiksować z cukrem pudrem na puszystą masę.
Cały czas miksując dodawać porcjami wystudzony , zimny budyń.
Krem budyniowo - maślany gotowy.
Krem budyniowo - maślany połączyć z wiórkami kokosowymi.
Krem budyniowo - kokosowy gotowy.