Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Nie ma chyba nic lepszego jak karpatka a już wymyślony prze ze mnie krem to po prostu petarda
Lekki, przyjemny sosik z nutką chrzanowej ostrości. Dodajmy do niego, pieczyw...
Odsłon: 130
Pyszny, wegański obiad z chrupiącym tofu, warzywami i grzybami. Starte na tar...
Odsłon: 70
Danie, które najczęściej robimy po świętach wielkanocnych. Zawsze zostaje bia...
Odsłon: 747
Polecam. Doskonale pasuje na rodzinne spotkanie, ale również na kanapki. Po...
Odsłon: 361
Lekki, przyjemny sosik z nutką chrzanowej ostrości. Dodajmy do niego, pieczyw...
Odsłon: 130
Pyszny, wegański obiad z chrupiącym tofu, warzywami i grzybami. Starte na tar...
Odsłon: 70
Danie, które najczęściej robimy po świętach wielkanocnych. Zawsze zostaje bia...
Odsłon: 747
Polecam. Doskonale pasuje na rodzinne spotkanie, ale również na kanapki. Po...
Odsłon: 361
Składniki
Rozpuścić masło wraz z wodą, wsypać mąkę i mieszać do czasu aż ciasto zacznie odchodzić od boków garnka
Gdy ciasto stygnie przygotować składniki na krem, całość zagotować aż powstanie budyń, pozostawić po ugotowaniu przykryte folią do całkowitego ostygnięcia. Cały opis znajdziecie na blogu
W blaszce 36/24 upiec podzielone na dwie części ciasto wyjdą dwa blaty i ostudzić je. Piec w temperaturze 200 stopni przez 30 minut, po ostygnięciu przygotować krem czyli ugotowany budyń zmiksować z masłem i cukrem
Do blaszki w której było pieczone ciasto wyłożyć jeden z blatów na niego cały krem a na krem drugi blat posypać cukrem pudrem lub polewą czekoladową polać. Wstawić do lodówki aby krem stężał