Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Nie ma chyba nic lepszego jak karpatka a już wymyślony prze ze mnie krem to po prostu petarda
rewelacyjne ciasteczka-markizy kakaowe z kremem maślanym. Ciasto na te ciaste...
Odsłon: 10377
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 3006
Polecam. Zaskakujący dodatek do farszu, ale zapewniam, że genialny. Nie ukr...
Odsłon: 2103
W czasie wakacji obowiązkowo muszą być pierogi z jagodami.
Odsłon: 802
rewelacyjne ciasteczka-markizy kakaowe z kremem maślanym. Ciasto na te ciaste...
Odsłon: 10377
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 3006
Polecam. Zaskakujący dodatek do farszu, ale zapewniam, że genialny. Nie ukr...
Odsłon: 2103
W czasie wakacji obowiązkowo muszą być pierogi z jagodami.
Odsłon: 802
Składniki
Rozpuścić masło wraz z wodą, wsypać mąkę i mieszać do czasu aż ciasto zacznie odchodzić od boków garnka
Gdy ciasto stygnie przygotować składniki na krem, całość zagotować aż powstanie budyń, pozostawić po ugotowaniu przykryte folią do całkowitego ostygnięcia. Cały opis znajdziecie na blogu
W blaszce 36/24 upiec podzielone na dwie części ciasto wyjdą dwa blaty i ostudzić je. Piec w temperaturze 200 stopni przez 30 minut, po ostygnięciu przygotować krem czyli ugotowany budyń zmiksować z masłem i cukrem
Do blaszki w której było pieczone ciasto wyłożyć jeden z blatów na niego cały krem a na krem drugi blat posypać cukrem pudrem lub polewą czekoladową polać. Wstawić do lodówki aby krem stężał