Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Nie ma chyba nic lepszego jak karpatka a już wymyślony prze ze mnie krem to po prostu petarda
Ciasteczka są bardzo kruche, słodkie i aromatyczne. Rewelacyjne do filiżanki...
Odsłon: 60
Kiełbasa swojska przyprawiona ziołami, grillowana to nasza propozycja na majo...
Odsłon: 501
Delikatne kotleciki z piersi kurczaka, lekko przyprawione, w sam raz na obiad...
Odsłon: 1024
Nasze ulubione placki ziemniaczane, po poznańsku „plendze” podajemy najczęści...
Odsłon: 10365
Rozgrzewająca zupa na pożegnanie Zimnych Ogrodników.
Odsłon: 81
Ciasteczka są bardzo kruche, słodkie i aromatyczne. Rewelacyjne do filiżanki...
Odsłon: 60
Kiełbasa swojska przyprawiona ziołami, grillowana to nasza propozycja na majo...
Odsłon: 501
Delikatne kotleciki z piersi kurczaka, lekko przyprawione, w sam raz na obiad...
Odsłon: 1024
Nasze ulubione placki ziemniaczane, po poznańsku „plendze” podajemy najczęści...
Odsłon: 10365
Rozgrzewająca zupa na pożegnanie Zimnych Ogrodników.
Odsłon: 81
Składniki
Rozpuścić masło wraz z wodą, wsypać mąkę i mieszać do czasu aż ciasto zacznie odchodzić od boków garnka
Gdy ciasto stygnie przygotować składniki na krem, całość zagotować aż powstanie budyń, pozostawić po ugotowaniu przykryte folią do całkowitego ostygnięcia. Cały opis znajdziecie na blogu
W blaszce 36/24 upiec podzielone na dwie części ciasto wyjdą dwa blaty i ostudzić je. Piec w temperaturze 200 stopni przez 30 minut, po ostygnięciu przygotować krem czyli ugotowany budyń zmiksować z masłem i cukrem
Do blaszki w której było pieczone ciasto wyłożyć jeden z blatów na niego cały krem a na krem drugi blat posypać cukrem pudrem lub polewą czekoladową polać. Wstawić do lodówki aby krem stężał