Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ten krem nadaje się do przekładania tortów lub do dekoracji naszych babeczek czy muffinek .Jest pyszny nawet jako dodatek do prostych deserów z owocami. Żeby nam się udał, jest jeden sekret. Zapraszam na filmik na mój kanał na Youtube
Intensywny w smaku sos z sera pleśniowego rokfor na bazie białego wina i śmie...
Odsłon: 137
Polecam. Botwinka pachnie wiosną.
Odsłon: 360
Intensywny w smaku sos z sera pleśniowego rokfor na bazie białego wina i śmie...
Odsłon: 137
Polecam. Botwinka pachnie wiosną.
Odsłon: 360
Składniki
Ważne, żeby śmietana i serek mascarpone były dobrze schłodzone.
Śmietana-fix polączyc z cukrem pudrem.
Śmietanę ubić najpierw na średnich obrotach potem zwiększając na większe obroty. W trakcie ubijania dodać kilka kropli aromatu. Ubijamy 2 do 3 minut nie dłużej ,gdyż wyjdzie nam masło.
Dodaj teraz cały serek mascarpone. Ubij 30 sekund następnie wsyp cały cukier puder wymieszany z śmietan-fix. Ubijaj kilkanaście sekund. Krem jest sztywny i idealnie nadaje się do przekładania tortów. Uwaga. Przy zakupie serka mascarpone należy zwrócić uwagę ile procent ma tłuszczu serek, bo jeśli jest 44 % to wówczas należy dodać utwardzacza . Są serki ,które maja 75% tłuszczu to w tym przypadku nie konieczne jest dodawanie śmietan -fix. Zobacz filmik. Smacznego