Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Aby sprawić by Twoi goście poczuli się wyjątkowo - podaj ten wykwintnie wyglądający i tak samo smakujący deser.
Polecam. Zaskakujący dodatek do farszu, ale zapewniam, że genialny. Nie ukr...
Odsłon: 1166
W czasie wakacji obowiązkowo muszą być pierogi z jagodami.
Odsłon: 413
Łatwa w przygotowaniu, bardzo smakowita.
Odsłon: 3335
Krokiety z mięsem z rosołu to doskonały pomysł na obiad. Mięso niezbyt smaczn...
Odsłon: 873
Polecam. Zaskakujący dodatek do farszu, ale zapewniam, że genialny. Nie ukr...
Odsłon: 1166
W czasie wakacji obowiązkowo muszą być pierogi z jagodami.
Odsłon: 413
Łatwa w przygotowaniu, bardzo smakowita.
Odsłon: 3335
Krokiety z mięsem z rosołu to doskonały pomysł na obiad. Mięso niezbyt smaczn...
Odsłon: 873
Składniki
Ugotować budyń na mleku według przepisu na opakowaniu, z dodatkiem masła. Przestudzić. Zmiksować z żółtkami.
Przygotować polewę: czekoladę rozpuścić w kąpieli wodnej. Mieszając, powoli wlewać gorącą wodę. Przestudzić. Dno 10 pucharków wyścielić biszkoptami. Dodać po łyżce dżemu. Polać zalewą gruszkową wymieszaną z wódką.
Powkładać do pucharków gruszki pokrojone na cząstki. Przykryć kremem budyniowym, polać polewą czekoladową. Całość odstawić w chłodne miejsce. Przed podaniem posypać cukrem i skarmelizować go, podpalając zapałką.