Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Aby sprawić by Twoi goście poczuli się wyjątkowo - podaj ten wykwintnie wyglądający i tak samo smakujący deser.
Sałatka z awokado jest słodko-słona, działa orzeźwiająco, a w dodatku świetni...
Odsłon: 45650
Kompozycja owocowa zależy tu wyłącznie od własnej fantazji i smaku, mnie akur...
Odsłon: 23133
Kalafior w tym wydaniu polany jest znakomitym, jedwabistym sosem i posypany s...
Odsłon: 1373
Sałatka z awokado jest słodko-słona, działa orzeźwiająco, a w dodatku świetni...
Odsłon: 45650
Kompozycja owocowa zależy tu wyłącznie od własnej fantazji i smaku, mnie akur...
Odsłon: 23133
Kalafior w tym wydaniu polany jest znakomitym, jedwabistym sosem i posypany s...
Odsłon: 1373
Składniki
Ugotować budyń na mleku według przepisu na opakowaniu, z dodatkiem masła. Przestudzić. Zmiksować z żółtkami.
Przygotować polewę: czekoladę rozpuścić w kąpieli wodnej. Mieszając, powoli wlewać gorącą wodę. Przestudzić. Dno 10 pucharków wyścielić biszkoptami. Dodać po łyżce dżemu. Polać zalewą gruszkową wymieszaną z wódką.
Powkładać do pucharków gruszki pokrojone na cząstki. Przykryć kremem budyniowym, polać polewą czekoladową. Całość odstawić w chłodne miejsce. Przed podaniem posypać cukrem i skarmelizować go, podpalając zapałką.