Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Aby sprawić by Twoi goście poczuli się wyjątkowo - podaj ten wykwintnie wyglądający i tak samo smakujący deser.
Polecam przygotować tę zapiekankę w mroźny, zimowy dzień. Gwarantuję, że nasy...
Odsłon: 876
Łopatka z którą dzisiaj chcę się z Wami podzielić jest krucha, mięciutka wpro...
Odsłon: 5470
Rogaliki pistacjowe to prawdziwa uczta smaku – miękkie, lecz z wierzchu chrup...
Odsłon: 8660
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszny domowy salceson, zamiast golonki...
Odsłon: 17749
Polecam przygotować tę zapiekankę w mroźny, zimowy dzień. Gwarantuję, że nasy...
Odsłon: 876
Łopatka z którą dzisiaj chcę się z Wami podzielić jest krucha, mięciutka wpro...
Odsłon: 5470
Rogaliki pistacjowe to prawdziwa uczta smaku – miękkie, lecz z wierzchu chrup...
Odsłon: 8660
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszny domowy salceson, zamiast golonki...
Odsłon: 17749
Składniki
Ugotować budyń na mleku według przepisu na opakowaniu, z dodatkiem masła. Przestudzić. Zmiksować z żółtkami.
Przygotować polewę: czekoladę rozpuścić w kąpieli wodnej. Mieszając, powoli wlewać gorącą wodę. Przestudzić. Dno 10 pucharków wyścielić biszkoptami. Dodać po łyżce dżemu. Polać zalewą gruszkową wymieszaną z wódką.
Powkładać do pucharków gruszki pokrojone na cząstki. Przykryć kremem budyniowym, polać polewą czekoladową. Całość odstawić w chłodne miejsce. Przed podaniem posypać cukrem i skarmelizować go, podpalając zapałką.