Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Prawdziwie domowe smarowidło do chleba, naleśników i ciast bez dodatku cukru.
Przygotowanie grzybków marynowanych jest wyjątkowo proste i szybkie. W ten sp...
Odsłon: 8588
Bardzo łatwe danie. Tylko trzy składniki, a pychoty cały talerz.
Odsłon: 7095
Polecam, bardzo smaczna.
Odsłon: 4835
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1327652
Przygotowanie grzybków marynowanych jest wyjątkowo proste i szybkie. W ten sp...
Odsłon: 8588
Bardzo łatwe danie. Tylko trzy składniki, a pychoty cały talerz.
Odsłon: 7095
Polecam, bardzo smaczna.
Odsłon: 4835
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1327652
Składniki
Wykonanie: Dzień wcześniej daktyle zalać gorącą wodą i pozostawić na całą noc. Orzechy wsypać do blendera i blendować do chwili aż zaczną zmieniać swoją konsystencję na pastę (masło orzechowe). Zajmie to około 2 do 5 minut w zależności od mocy blendera. W razie potrzeby zeskrobywać osadzającą się na ściankach masę orzechową. Daktyle odsączyć na sicie (wodę zachować). Daktyle, kakao i szczyptę soli dodać do orzechów i miksować na najwyższych obrotach blendera do chwili uzyskania gładkiej pasty. W razie potrzeby dodawać stopniowo wodę w której moczyły się daktyle, aż krem będzie miał pożądaną przez nas konsystencję. Dodatkowo przetarłam jeszcze pastę przez gęste sitko bo przeszkadzały mi drobinki daktyli. Przygotowany krem przełożyć do czystego słoika i odstawić do lodówki by zgęstniał.