Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
My Polacy lubimy zapiekanki na bułce paryskiej. Dzisiejsza moja propozycja na...
Odsłon: 1000
Polędwica należy do tej partii wieprzowiny, którą trudno jest zrobić na soczy...
Odsłon: 73
Ta sałatka jest bardzo dobrą propozycją dla osób, które są na diecie oraz cho...
Odsłon: 1131
Taki obiad często robiła babcia. Uwielbiam to połączenie domowego makaronu, k...
Odsłon: 189
My Polacy lubimy zapiekanki na bułce paryskiej. Dzisiejsza moja propozycja na...
Odsłon: 1000
Polędwica należy do tej partii wieprzowiny, którą trudno jest zrobić na soczy...
Odsłon: 73
Ta sałatka jest bardzo dobrą propozycją dla osób, które są na diecie oraz cho...
Odsłon: 1131
Taki obiad często robiła babcia. Uwielbiam to połączenie domowego makaronu, k...
Odsłon: 189
Składniki
ubic mikserem zoltka z 7 lyzkami cukru na puszysta mase. dodac mleko i olej, ubic do otrzymania jednolitej masy. make wymieszac z proszkiem do pieczenia, wsypac do ciasta (stopniowo) i wymieszac drewniana lyzka. piec ok 10 min w nagrzanym do 180 stopni piekarniku (ciasto musi zostac jasnobrazowe na wierzchu).
z litra wody odlac 200 ml, w tej ilosci rozrobic proszek budyniowy. reszte wody zagotowac z 250 g cukru. w miedzyczasie, kiedy woda sie zagrzewa, ubic piane z bialek, w polowie ubijania dodac 2 lyzki cukru. do gotujacej sie wody wlac rozrobiony proszek budyniowy i ciagle mieszajac gotowac do zgestnienia. zestawic, od razu do goracego budyniu dodac ubite bialka i delikatnie wymieszac drewniana lyzka. goraca mase przelozyc na cieple ciasto, wyrownac lyzka, odstawic do calkowitego wystygniecia.
zimne ciasto udekorowac bita smietana i posypac starta na tarce czekolada. przepis je niecodzienny, zwlaszcza gotowanie budyniu w wodzie, ale gwarantuje ze ciasto jest pyszne :)
smacznego :)