Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Bardzo łatwa i szybka kremówka zrobiona na słonych krakersach. Mnie kiedyś takie połączenie wydawało się dziwne, ale odkąd spróbowałam moja rodzina się w niej zakochała i blacha ciacha znika w mgnieniu oka :) Polecam
Ogórki nie tylko kiszone i konserwowe układamy na półce w spiżarni. Krokodylk...
Odsłon: 7217
Mięciutka pierś kurczaka w kremowym pomidorowym sosie to idealny obiad w upal...
Odsłon: 2678
Przepis dnia
Co powiecie na chrupiące gofry z owocami? Poniżej dzielimy się z Wami przepis...
Odsłon: 20185
Przepis na obiad, w którym mieszamy ze sobą marchewkę, filety z dorsza oraz b...
Odsłon: 579
Lato w słoiku to dobry pomysł na zatrzymanie darów lata w zestawach sałatkowy...
Odsłon: 795
Ogórki nie tylko kiszone i konserwowe układamy na półce w spiżarni. Krokodylk...
Odsłon: 7217
Mięciutka pierś kurczaka w kremowym pomidorowym sosie to idealny obiad w upal...
Odsłon: 2678
Przepis dnia
Co powiecie na chrupiące gofry z owocami? Poniżej dzielimy się z Wami przepis...
Odsłon: 20185
Przepis na obiad, w którym mieszamy ze sobą marchewkę, filety z dorsza oraz b...
Odsłon: 579
Lato w słoiku to dobry pomysł na zatrzymanie darów lata w zestawach sałatkowy...
Odsłon: 795
Składniki
Blachę o wymiarach 25/40 cm wykładamy papierem do pieczenia (może być też trochę mniejsza) wykładamy krakersy solą do góry ok 24 sztuki. Dwie szklanki mleka z dodatkiem masła gotujemy. Jajka miksujemy z cukrami, dodajemy resztę mleka, budynie i mąkę. Zagotowane mleko powoli wlewamy do jajek, dobrze mieszamy, stawiamy na palnik i cały czas mieszamy aż masa zgęstnieje, chwilkę gotujemy. Odstawiamy do lekkiego przestudzenia, wylewamy na ciastka, wyrównujemy masę. Przykrywamy resztą krakersów solą do góry, odstawiamy aż budyń będzie zimny i wkładamy do lodówki. Przed podaniem bardzo grubo posypujemy cukrem pudrem, kroimy i delektujemy smakiem. Polecam i smacznego :)