Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczna i łatwa w przyrządzeniu- bez pieczenia. Warto spróbować. Smacznego :)
Nie przepadam za wołowiną, ale po tej potrawie zmieniam zdanie i zaczynam czę...
Odsłon: 67
Nie przepadam za wołowiną, ale po tej potrawie zmieniam zdanie i zaczynam czę...
Odsłon: 67
Składniki
Krem: 4 szkl mleka, cukier i cukier waniliowy i masło - zagotować. Pozostałe składniki dokładnie wymieszać i wlać do gotującej się masy - zagotować ( można chwilkę dłużej pogotować ciągle mieszając, żeby krem był bardziej gęsty) Gorący krem wlać na blachę wcześniej wyłożoną jedną warstwą krakersów a następnie ułożyć krakersy na wierzchu masy. Po ostygnięciu Kremówkę włożyć do lodówki. Wierzch posypać cukrem pudrem.
Opcjonalnie: dla uzyskania aromatu, można do masy dać kilka kropel np zapachu waniliowego itp. :) Cukru można dać mniej wg uznania :) Budyń może być śmietankowy, wtedy masa będzie bardziej biała.
Smacznego