Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Uwielbiam proste i szybkie ciasta przy których nie ma roboty, a ta kremówka właśnie taka jest. Lekko słone krakersy wypełnione delikatnym, lekko słodkim kremem budyniowym smakują wybornie. Idealne ciasto do kawki na te gorące dni.
Przepis dnia
Polecam. Rozgrzewajace danie na rodzinne spotkanie.
Odsłon: 1301
Bigos z młodej kapusty zawsze przypomina mi najlepsze smaki dzieciństwa. Młod...
Odsłon: 24832
Bób w pomidorach z tymiankiem to prawdziwa bomba witaminowa i źródło cennych...
Odsłon: 82
Przepis dnia
Polecam. Rozgrzewajace danie na rodzinne spotkanie.
Odsłon: 1301
Bigos z młodej kapusty zawsze przypomina mi najlepsze smaki dzieciństwa. Młod...
Odsłon: 24832
Bób w pomidorach z tymiankiem to prawdziwa bomba witaminowa i źródło cennych...
Odsłon: 82
Składniki
Na blaszce wyłożoną folią aluminiową układamy krakersy (u mnie kwadratowa blaszka w której mieści się 12 krakersów).
Połowę mleka gotujemy z cukrem, cukrem waniliowym i masłem.
Do pozostałego mleka dodajemy żółtko i budynie. Miksujemy.
Tak przygotowaną mieszankę wlewamy do gotującego się mleka i cały czas mieszając gotujemy, aż pojawią się pęcherzyki powietrza.
Najlepiej na małym ogniu, żeby krem nam się nie przypalił.
Ciepły krem wylewamy na krakersy.
Na ciepłym kremie układamy resztę krakersów. Przykrywamy folią spożywczą i odstawiamy do wychłodzenia.
Ostudzoną wkładamy do lodówki żeby się schłodziła.
Przed podaniem posypujemy cukrem pudrem . Smacznego !!!
;-D
;-)))
;-d