Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Uwielbiam proste i szybkie ciasta przy których nie ma roboty, a ta kremówka właśnie taka jest. Lekko słone krakersy wypełnione delikatnym, lekko słodkim kremem budyniowym smakują wybornie. Idealne ciasto do kawki na te gorące dni.
Ziemniaki biedaka to bardzo prosty i tani przepis na pożywne danie. Tak przyg...
Odsłon: 6052
Przygotowanie grzybków marynowanych jest wyjątkowo proste i szybkie. W ten sp...
Odsłon: 9077
Bardzo łatwe danie. Tylko trzy składniki, a pychoty cały talerz.
Odsłon: 8498
Polecam, bardzo smaczna.
Odsłon: 5856
Ziemniaki biedaka to bardzo prosty i tani przepis na pożywne danie. Tak przyg...
Odsłon: 6052
Przygotowanie grzybków marynowanych jest wyjątkowo proste i szybkie. W ten sp...
Odsłon: 9077
Bardzo łatwe danie. Tylko trzy składniki, a pychoty cały talerz.
Odsłon: 8498
Polecam, bardzo smaczna.
Odsłon: 5856
Składniki
Na blaszce wyłożoną folią aluminiową układamy krakersy (u mnie kwadratowa blaszka w której mieści się 12 krakersów).
Połowę mleka gotujemy z cukrem, cukrem waniliowym i masłem.
Do pozostałego mleka dodajemy żółtko i budynie. Miksujemy.
Tak przygotowaną mieszankę wlewamy do gotującego się mleka i cały czas mieszając gotujemy, aż pojawią się pęcherzyki powietrza.
Najlepiej na małym ogniu, żeby krem nam się nie przypalił.
Ciepły krem wylewamy na krakersy.
Na ciepłym kremie układamy resztę krakersów. Przykrywamy folią spożywczą i odstawiamy do wychłodzenia.
Ostudzoną wkładamy do lodówki żeby się schłodziła.
Przed podaniem posypujemy cukrem pudrem . Smacznego !!!
;-D
;-)))
;-d