Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Uwielbiam proste i szybkie ciasta przy których nie ma roboty, a ta kremówka właśnie taka jest. Lekko słone krakersy wypełnione delikatnym, lekko słodkim kremem budyniowym smakują wybornie. Idealne ciasto do kawki na te gorące dni.
Tajski przysmak w wersji małych deserków. Kleisty ryż w kremowym sosie z mlec...
Odsłon: 97
Smaczna kiszona kapusta, z grochem i aromatycznymi grzybami. Polecam jako dod...
Odsłon: 77
Wydaje mi się, że kuchnię resztkową mam opanowaną bardzo dobrze, a w szczegól...
Odsłon: 115
Tajski przysmak w wersji małych deserków. Kleisty ryż w kremowym sosie z mlec...
Odsłon: 97
Smaczna kiszona kapusta, z grochem i aromatycznymi grzybami. Polecam jako dod...
Odsłon: 77
Wydaje mi się, że kuchnię resztkową mam opanowaną bardzo dobrze, a w szczegól...
Odsłon: 115
Składniki
Na blaszce wyłożoną folią aluminiową układamy krakersy (u mnie kwadratowa blaszka w której mieści się 12 krakersów).
Połowę mleka gotujemy z cukrem, cukrem waniliowym i masłem.
Do pozostałego mleka dodajemy żółtko i budynie. Miksujemy.
Tak przygotowaną mieszankę wlewamy do gotującego się mleka i cały czas mieszając gotujemy, aż pojawią się pęcherzyki powietrza.
Najlepiej na małym ogniu, żeby krem nam się nie przypalił.
Ciepły krem wylewamy na krakersy.
Na ciepłym kremie układamy resztę krakersów. Przykrywamy folią spożywczą i odstawiamy do wychłodzenia.
Ostudzoną wkładamy do lodówki żeby się schłodziła.
Przed podaniem posypujemy cukrem pudrem . Smacznego !!!
;-D
;-)))
;-d