Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
to zmieniona wersja ciasta 3 bit, zamiast karmelu jest dżem z czarnej porzeczki, wyszło pysznie
Sezon na rabarbar w pełni, więc dziś zrobimy najlepsze, najpyszniejsze ciasto...
Odsłon: 23217
Pyszny wiosenny wegetariański obiadek. Sezon na szparagi trwa w najlepsze, wi...
Odsłon: 172
Smakowite śniadanie.
Odsłon: 357
Klasyczna karpatka z szybkim kremem i orzeźwiającą żelką owocową. Ciasto któ...
Odsłon: 523
Sezon na rabarbar w pełni, więc dziś zrobimy najlepsze, najpyszniejsze ciasto...
Odsłon: 23217
Pyszny wiosenny wegetariański obiadek. Sezon na szparagi trwa w najlepsze, wi...
Odsłon: 172
Smakowite śniadanie.
Odsłon: 357
Klasyczna karpatka z szybkim kremem i orzeźwiającą żelką owocową. Ciasto któ...
Odsłon: 523
Składniki
1. ciasto: oddzielić żółtka, białka ubić na sztywno, dodać żółtka i cukier, chwilę ubijać, dodać mąkę przesianą z proszkiem do pieczenia, olej i wodę, delikatnie wymieszać, formę wyłożyć papierem do pieczenia, wylać ciasto, równo rozsmarować, wstawić do nagrzanego piekarnika, piec ok 15 min w 175 st, wystudzić, 2. krem: obydwie mąki wymieszać i cukrem i cukrem waniliowym, rozprowadzić 1 szkl mleka, drugą szklankę mleka zagotować, wlać mąki, ugotować budyń, wystudzić, utrzeć masło, dodawać po łyżce budyniu, utrzeć krem, dodać do smaku soku z cytryny, 3. śmietana: żelatynę namoczyć w 4-5 łyżkach zimnej wody, rozpuścić w kąpieli wodnej, śmietanę ubić, dodać chłodną żelatynę, wymieszać, 4. biszkopt nasączyć, wyłożyć krem, rozłożyć herbatniki, następnie warstwę dżemu, przykryć herbatnikami, na wierzch rozsmarować śmietanę, posypać pokruszonymi ciastkami, odstawić na kilka godzin do lodówki smacznego