Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
to zmieniona wersja ciasta 3 bit, zamiast karmelu jest dżem z czarnej porzeczki, wyszło pysznie
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1326511
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 12097
Przepis dnia
Zupa czardasz, czyli zupa gulaszowa, to tradycyjna potrawa rodem z kuchni węg...
Odsłon: 16906
Przepis dnia
Zapiekanka prowansalska jest pełna soczystych i dojrzałych warzyw, ziół i sos...
Odsłon: 5532
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1326511
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 12097
Przepis dnia
Zupa czardasz, czyli zupa gulaszowa, to tradycyjna potrawa rodem z kuchni węg...
Odsłon: 16906
Przepis dnia
Zapiekanka prowansalska jest pełna soczystych i dojrzałych warzyw, ziół i sos...
Odsłon: 5532
Składniki
1. ciasto: oddzielić żółtka, białka ubić na sztywno, dodać żółtka i cukier, chwilę ubijać, dodać mąkę przesianą z proszkiem do pieczenia, olej i wodę, delikatnie wymieszać, formę wyłożyć papierem do pieczenia, wylać ciasto, równo rozsmarować, wstawić do nagrzanego piekarnika, piec ok 15 min w 175 st, wystudzić, 2. krem: obydwie mąki wymieszać i cukrem i cukrem waniliowym, rozprowadzić 1 szkl mleka, drugą szklankę mleka zagotować, wlać mąki, ugotować budyń, wystudzić, utrzeć masło, dodawać po łyżce budyniu, utrzeć krem, dodać do smaku soku z cytryny, 3. śmietana: żelatynę namoczyć w 4-5 łyżkach zimnej wody, rozpuścić w kąpieli wodnej, śmietanę ubić, dodać chłodną żelatynę, wymieszać, 4. biszkopt nasączyć, wyłożyć krem, rozłożyć herbatniki, następnie warstwę dżemu, przykryć herbatnikami, na wierzch rozsmarować śmietanę, posypać pokruszonymi ciastkami, odstawić na kilka godzin do lodówki smacznego