Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
ciasto jest pyszne, pomimo kremu lekkie, niezbyt słodkie, można zrobić z malin świeżych lub mrożonych,
Istnieje wiele sposobów na podanie kurczaka, innych niż kotlety. Poniżej pomy...
Odsłon: 326
Dla małych i dla dużych. Polecam.
Odsłon: 2282
Sernik jest kremowy, dostatecznie słodki, przełamany delikatnie kwaskowym m...
Odsłon: 364
Dziś pierwszy raz przedstawiam wam mój przepis na Sernik jaglany na zimno. Bo...
Odsłon: 124
Istnieje wiele sposobów na podanie kurczaka, innych niż kotlety. Poniżej pomy...
Odsłon: 326
Dla małych i dla dużych. Polecam.
Odsłon: 2282
Sernik jest kremowy, dostatecznie słodki, przełamany delikatnie kwaskowym m...
Odsłon: 364
Dziś pierwszy raz przedstawiam wam mój przepis na Sernik jaglany na zimno. Bo...
Odsłon: 124
Składniki
1. 1 szkl mleka zagotować, mąki, żółtka, cukier i cukier waniliowy wymieszać z pozostałym mlekiem, wlać do gotującego mleka, ugotować budyń, wystudzić, wymieszać z masłem, 2. z wody, cukru i soku z cytryny zrobić poncz, nasączyć biszkopt, wyłożyć krem, 3. maliny i 700 ml wody gotować 7-10 minut, wylać na sitko, i teraz albo przecieramy owoce i ziarenka wyrzucamy (ja tak zrobiłam), lub odcedzamy sok, dopełniamy wodą do 700 ml, płyn należy zagotować, zdjąć z ognia, wsypać galaretki, dokładnie wymieszać, jeśli maliny były bardzo kwaśne można dosłodzić do smaku, jeśli pozostawiliśmy maliny bez przecierania to dodajemy je teraz do galaretki, masę odstawić, kiedy zaczyna tężeć wylać na krem (ja między krem a maliny położyłam cienką bezę kokosową ale nie jest to konieczne, można położyć warstwę herbatników, lub maliny prosto na krem, jak kto woli), 4. śmietanę schłodzić, ubić ze śmietan-fixem, wyłożyć na maliny, odstawić w chłone miejsce, smacznego