Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
na rozpoczęcie nowego roku na blogu proponuję lekki kremowy serniczek, bez żadnych zbędnych dodatków. Przepis na tortownicę o średnicy 22cm…
Schab w sosie koperkowym to danie, które smakuje o każdej porze roku, ale naj...
Odsłon: 34167
Zupa z wiśni zerwanych prosto z drzewa, świeżych i dorodnych to smak naszego...
Odsłon: 1374
Paszteciki krucho-drożdżowe w tym przepisie inspirowane są smakami i tradycyj...
Odsłon: 113602
Schab w sosie koperkowym to danie, które smakuje o każdej porze roku, ale naj...
Odsłon: 34167
Zupa z wiśni zerwanych prosto z drzewa, świeżych i dorodnych to smak naszego...
Odsłon: 1374
Paszteciki krucho-drożdżowe w tym przepisie inspirowane są smakami i tradycyj...
Odsłon: 113602
Składniki
białka oddzielamy od żółtek. Z białek ubijamy pianę.
Do sera dodajemy ucierając dodajemy żółtka, miękkie masło, cukier, mleko, proszek budyniowy i mąkę. Na samym końcu dodajemy ubitą pianę.
Tortownicę 22cm wykładamy herbatnikami; wylewamy masę serową. Pieczemy ok 60 minut w 165st. Zostawiamy do wystudzenia w uchylonym piekarniku. Posypujemy cukrem pudrem…