Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Latem nie lubimy zbyt dużo czasu spędzać w kuchni, zwłaszcza gdy na zewnątrz piękna, słoneczna pogoda. Piekarnik omijamy z daleka, jeśli tylko to możliwe. Gdy mamy ochotę na coś słodkiego, to robimy raczej zimne, orzeźwiające ciasta i desery. Dzisiaj proponuję sernik z truskawkami, oczywiście bez pieczenia. Sezon truskawkowy trwa, więc trzeba korzystać z tych pysznych owoców, póki czas.
Delikatne mięso wieprzowe w rumianym sosie cebulowym to doskonała propozycja...
Odsłon: 3282
Taco z kurczakiem to eksplozja smaków i kolorów, które rozgrzeją każde spotka...
Odsłon: 1280
To danie mogę jeść na śniadanie, obiad i kolację. Racuch są mięciutkie, pyszn...
Odsłon: 1778
Przepis na te kulki sernikowe to świetne rozwiązanie, kiedy zostaje Ci kawałe...
Odsłon: 581
Delikatne mięso wieprzowe w rumianym sosie cebulowym to doskonała propozycja...
Odsłon: 3282
Taco z kurczakiem to eksplozja smaków i kolorów, które rozgrzeją każde spotka...
Odsłon: 1280
To danie mogę jeść na śniadanie, obiad i kolację. Racuch są mięciutkie, pyszn...
Odsłon: 1778
Przepis na te kulki sernikowe to świetne rozwiązanie, kiedy zostaje Ci kawałe...
Odsłon: 581
Składniki
Masło roztapiamy w rondelku, mieszamy z drobno pokruszonymi herbatnikami. Masą wykładamy spód tortownicy o średnicy 24 cm. Tortownicę wkładamy do lodówki. Schłodzoną śmietankę ubijamy mikserem, dodajemy cukier puder, ubijamy jeszcze chwilkę. Dokładamy serek homogenizowany, całość delikatnie mieszamy łyżką. Żelatynę rozpuszczamy we wrzątku, studzimy, wlewamy do masy serowej.
Gotową masę dzielimy na trzy części. Jedną część wykładamy na ciasteczkowy spód. Na masie układamy truskawki (wcześniej umyte i pozbawione szypułek).
Owoce przykrywamy resztą masy serowej. Wierzch ciasta posypujemy pokruszonymi herbatnikami. Ciasto wkładamy na kilka godzin do lodówki, dla ustabilizowania formy.
Smacznego.