Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przedstawiam Wam przepis na rewelacyjne ciasto. Mam na myśli ciasto królewiec. Jest eleganckie, proste w przygotowaniu i co najważniejsze przepyszne! Zachęcam do wypróbowania tego przepisu.
Dynia to prawdziwa królowa jesieni, z której w prosty sposób przygotować możn...
Odsłon: 762
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 424956
To przepis na tradycyjną pizzę na grubym drożdżowym cieście. Taka pizza kojar...
Odsłon: 10689
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1336964
Dynia to prawdziwa królowa jesieni, z której w prosty sposób przygotować możn...
Odsłon: 762
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 424956
To przepis na tradycyjną pizzę na grubym drożdżowym cieście. Taka pizza kojar...
Odsłon: 10689
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1336964
Składniki
Ciasto miodowe: Mąkę wymieszać z sodą, posiekać z margaryną, dodać pozostałe składniki i zagnieść jednolite ciasto. Podzielić na połowę. Jedną część rozwałkować, włożyć do blaszki. Piec w 200oC przez 7-10 minut. W ten sam sposób upiec drugi placek.
Biszkopt: Jaja ubić z cukrem i wodą na puszystą masę. Dodać mąkę delikatnie mieszając. Piec 30 min 180oC..
Masa: W ½ szkl mleka rozmieszać obie mąki. Resztę mleka zagotować z cukrem, masłem i cukrem waniliowym. Ugotować z tego budyń. Na jeden placek miodowy wyłożyć ½ przestudzonej masy. Biszkopt z obu stron posmarować marmoladą i położyć na masę. Na biszkopt wyłożyć pozostałą część masy i przykryć drugim plackiem. Wierzch polać polewą.