Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis jest prosty, placek smakuje wybornie.
Zapraszam na ciepły podwieczorek. Niespodziewany gość w dom, serniczki na stó...
Odsłon: 2542
Pierożki z surowym mięsem mielonym w środku, podane z dodatkiem gęstej, kwaśn...
Odsłon: 3061
Szybkie i smaczne placuszki bananowe z serkiem wiejskim, idealne na ciepłe śn...
Odsłon: 102027
Przepis na ciasto z malinami, które jest szybkie i proste w wykonaniu. Świetn...
Odsłon: 6406
Zapraszam na ciepły podwieczorek. Niespodziewany gość w dom, serniczki na stó...
Odsłon: 2542
Pierożki z surowym mięsem mielonym w środku, podane z dodatkiem gęstej, kwaśn...
Odsłon: 3061
Szybkie i smaczne placuszki bananowe z serkiem wiejskim, idealne na ciepłe śn...
Odsłon: 102027
Przepis na ciasto z malinami, które jest szybkie i proste w wykonaniu. Świetn...
Odsłon: 6406
Składniki
Wykonanie sera: Żółtka utrzeć z cukrem, dodać zmielony ser, bakalie według uznania, budyń i wymieszać dokładnie łyżką. Białka ubić na sztywno, dodać do sera i lekko wymieszać. Wykonanie placka: Margarynę, cukier, cukier waniliowy, kakao rozpuścić w 7 łyżkach wody. Następnie przestudzić, dodać mąkę, wymieszać dodając stopniowo po jednym żółtku jaja. Białka ubić na sztywno, dodać do ciasta i lekko wymieszać łyżką. Blaszkę wyłożyć papierem do pieczenia, wylać ciemne ciasto. Na cieście poukładać pierniczki, zalać przygotowanym serem. Płatki migdałowe uprażyć na suchej patelni i posypać górną część placka. Wstawić do piekarnika nagrzanego do 180 stopni i piec około 45 minut.