Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis jest prosty, placek smakuje wybornie.
Doskonałe na rodzinny obiad.
Odsłon: 6748
Kieszonki wieprzowe z bobem to letnie, soczyste danie, które skrywa w środku...
Odsłon: 225
Zaskakujące połączenie słodyczy i wytrawności. Ziemniaki w syropie sezamowym...
Odsłon: 169
W takim wydaniu kalarepa rozejdzie się w kilka minut. Kalarepa obtoczona jest...
Odsłon: 420
Doskonałe na rodzinny obiad.
Odsłon: 6748
Kieszonki wieprzowe z bobem to letnie, soczyste danie, które skrywa w środku...
Odsłon: 225
Zaskakujące połączenie słodyczy i wytrawności. Ziemniaki w syropie sezamowym...
Odsłon: 169
W takim wydaniu kalarepa rozejdzie się w kilka minut. Kalarepa obtoczona jest...
Odsłon: 420
Składniki
Wykonanie sera: Żółtka utrzeć z cukrem, dodać zmielony ser, bakalie według uznania, budyń i wymieszać dokładnie łyżką. Białka ubić na sztywno, dodać do sera i lekko wymieszać. Wykonanie placka: Margarynę, cukier, cukier waniliowy, kakao rozpuścić w 7 łyżkach wody. Następnie przestudzić, dodać mąkę, wymieszać dodając stopniowo po jednym żółtku jaja. Białka ubić na sztywno, dodać do ciasta i lekko wymieszać łyżką. Blaszkę wyłożyć papierem do pieczenia, wylać ciemne ciasto. Na cieście poukładać pierniczki, zalać przygotowanym serem. Płatki migdałowe uprażyć na suchej patelni i posypać górną część placka. Wstawić do piekarnika nagrzanego do 180 stopni i piec około 45 minut.