Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Krówka może być przygotowana na biszkopcie, herbatnikach lub krakersach.
Szybka i smaczna
Odsłon: 13718
Smażone udka i pierś z kaczki podane z podpieczonymi, młodymi ziemniakami i u...
Odsłon: 21
Jabłecznik - prosty i wymowny, tak jak samo danie. To słodkie, kuszące ciasto...
Odsłon: 10067
Szybka i smaczna
Odsłon: 13718
Smażone udka i pierś z kaczki podane z podpieczonymi, młodymi ziemniakami i u...
Odsłon: 21
Jabłecznik - prosty i wymowny, tak jak samo danie. To słodkie, kuszące ciasto...
Odsłon: 10067
Składniki
Ciasto: Wg uznania - Upiec biszkopta z 4 jajek lub na dno brytfanki wyłożyć krakersy lub herbatniki.
Masa: 1. Odlać 1/4 litra mleka, dodać mąkę, budyń, jajko. Zmiksować. 2. 3/4 litra mleka zagotować, dodać 3/4 szklanki cukru, cukier waniliowy oraz kostkę masła. Rozpuścić. 3. Do gotującego mleka z cukrem i masłem dodać rozpuszczony budyń z mąką i jajkiem. Ugotować jak budyń, lekko ostudzić. 4. Na biszkopta lub krakersy lub herbatniki szkolne wylać budyń, następnie na budyń położyć herbatniki lub krakersy, kolejne warstwy to: masa krówkowa, herbatniki lub krakersy, bita śmietana ubita z fixem do bitej śmietany, posypać utartą czekoladą.