Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Mieszanina slodyczy i słoności.
Tradycyjna, wyjątkowa śląska zupa, która jest zdrowa, pełna smaku i sycąca, i...
Odsłon: 693
Bardzo smaczna, a zarazem rozgrzewająca i pożywna zupa na każdą okazję.
Odsłon: 409
Dziś obiadek nietypowy bo kapuśniak już gotowy. Jest marchewka i ziemniaki z...
Odsłon: 13311
Nie pytajcie dlaczego tak się nazywa, bo to w zasadzie jest mało istotne. Waż...
Odsłon: 539
Tradycyjna, wyjątkowa śląska zupa, która jest zdrowa, pełna smaku i sycąca, i...
Odsłon: 693
Bardzo smaczna, a zarazem rozgrzewająca i pożywna zupa na każdą okazję.
Odsłon: 409
Dziś obiadek nietypowy bo kapuśniak już gotowy. Jest marchewka i ziemniaki z...
Odsłon: 13311
Nie pytajcie dlaczego tak się nazywa, bo to w zasadzie jest mało istotne. Waż...
Odsłon: 539
Składniki
Białka ubijam na sztywno,dodaję cukier,żółtka ,mąkę i proszek do pieczenia.Na sam koniec dodaję kakao.Piekę w tem.170 stopni ok.25 min.
Gotuję budyń według przepisu,dodając 2 żółtka.Studzę.
Upieczony i przestudzony biszkopy kroję na dwie części.Ugotowany budyń mieszam z 3/4 kostki masła na gładką masę.Kładę pierwszą część biszkoptu nasączam kawę i przekładam kremem.
Przykrywam drugą częścią biszkoptu.Krówki rozpuszczam na wolnym ogniu z resztą masła,polewam ciasto.Wszystko posypuję solonym słonecznikiem.Chłodzę w lodówce ok.4 godz.,a najlepiej całą noc.