Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Mieszanina slodyczy i słoności.
Kiełbasa krakowska jest klasykiem wśród wędlin na kanapki. Wyjątkowy smak i a...
Odsłon: 49
Spróbuj naszej pizzy wegańskiej z sosem pomidorowym, pieczarkami i pysznym, s...
Odsłon: 738
Najprostszy przepis na przygotowanie żeberka, które wystarczy umyć , osuszyć...
Odsłon: 93
Bardzo smaczne, pulchne ciasto drożdżowe upieczone w dużej formie keksowej.
Odsłon: 211
Kiełbasa krakowska jest klasykiem wśród wędlin na kanapki. Wyjątkowy smak i a...
Odsłon: 49
Spróbuj naszej pizzy wegańskiej z sosem pomidorowym, pieczarkami i pysznym, s...
Odsłon: 738
Najprostszy przepis na przygotowanie żeberka, które wystarczy umyć , osuszyć...
Odsłon: 93
Bardzo smaczne, pulchne ciasto drożdżowe upieczone w dużej formie keksowej.
Odsłon: 211
Składniki
Białka ubijam na sztywno,dodaję cukier,żółtka ,mąkę i proszek do pieczenia.Na sam koniec dodaję kakao.Piekę w tem.170 stopni ok.25 min.
Gotuję budyń według przepisu,dodając 2 żółtka.Studzę.
Upieczony i przestudzony biszkopy kroję na dwie części.Ugotowany budyń mieszam z 3/4 kostki masła na gładką masę.Kładę pierwszą część biszkoptu nasączam kawę i przekładam kremem.
Przykrywam drugą częścią biszkoptu.Krówki rozpuszczam na wolnym ogniu z resztą masła,polewam ciasto.Wszystko posypuję solonym słonecznikiem.Chłodzę w lodówce ok.4 godz.,a najlepiej całą noc.