Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sernik na kruchym spodzie o smaku krówkowym. Sernik z jogurtami greckimi i polewą krówkową. Sernik wyszedł, piankowy bardzo pyszny.
Lody dubajskie to prawdziwy hit lata. Wbrew pozorom ich przygotowanie nie jes...
Odsłon: 2141
To najlepsze zapiekanki z kurczakiem jakie jadłam! Czasami nie trzeba wielu...
Odsłon: 9732
Ogórki nie tylko kiszone i konserwowe układamy na półce w spiżarni. Krokodylk...
Odsłon: 3433
Polecam na kolację. Nie tylko wegetarianie będą zadowoleni.
Odsłon: 6835
Lody dubajskie to prawdziwy hit lata. Wbrew pozorom ich przygotowanie nie jes...
Odsłon: 2141
To najlepsze zapiekanki z kurczakiem jakie jadłam! Czasami nie trzeba wielu...
Odsłon: 9732
Ogórki nie tylko kiszone i konserwowe układamy na półce w spiżarni. Krokodylk...
Odsłon: 3433
Polecam na kolację. Nie tylko wegetarianie będą zadowoleni.
Odsłon: 6835
Składniki
ciasto-Zmiksować jajka z cukrem i masłem. Przesiać tam mąkę z proszkiem do pieczenia.Zmiksować mikserem na niższych obrotach i szybko zagnieść. Wylepić blaszkę 30x40. Blaszkę powinna być wyłożona papierem do pieczenia,oraz mieć wszystkie boki.
masa-Żółtka zmiksować z połową cukru potem z serem i jogurtem. Miksować na niskich obrotach miksera, bo chlapie.Przesiać tam budynie, dodać ekstrakt i wymieszać. Białka ubić ze szczyptą soli potem resztą cukru i porcjami wmieszać do masy serowej. Masę wylać na surowe ciasto.
Piec ok.1 godz. Pod koniec przykryć papierem do pieczenia jak za mocno brązowieje.Studzić w uchylonym piekarniku.
polewa- Polewę wraz z masłem i śmietanką roztopić nad parą. Posmarować zimny sernik. Kroić na drugi dzień.