Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczne i bardzo szybkie do przygotowania. Ciasto francuskie nadziewane czekoladą truflową i marcepanem to pyszne połączenie.
Moje dzisiejsze danie to łazanki trochę inaczej przygotowane bo z makaronem ś...
Odsłon: 38
Dorsza z frytkownicy bez tłuszczowej przygotujesz błyskawicznie bez patelni i...
Odsłon: 2290
Moje dzisiejsze danie to łazanki trochę inaczej przygotowane bo z makaronem ś...
Odsłon: 38
Dorsza z frytkownicy bez tłuszczowej przygotujesz błyskawicznie bez patelni i...
Odsłon: 2290
Składniki
Ciasto francuskie wyjąć z lodówki i pozostawić na 1-2 godziny w temp pokojowej. Następnie pokroić na 6 trójkątów. Na brzegu szerszej strony trójkąta ułożyć 2 kostki czekolady i kawałek masy marcepanowej.
Zwinąć, ułożyć na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia. Posmarować jajkiem wymieszanym z mlekiem i cukrem waniliowym.
Blaszkę z rogalikami włożyć do nagrzanego do 200 stopni piekarnika i upiec na złoty kolor. Po upieczeniu można oprószyć cukrem pudrem.