Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczne i bardzo szybkie do przygotowania. Ciasto francuskie nadziewane czekoladą truflową i marcepanem to pyszne połączenie.
 
         
         
         
            Kluski z gotowanych ziemniaków i kartoflanki- najlepszy dodatek do sosu piecz...
Odsłon: 6127
Krokiety z mięsem z rosołu, idealne połączenie smaku i filozofii nie marnowan...
Odsłon: 1876
 
            Kluski z gotowanych ziemniaków i kartoflanki- najlepszy dodatek do sosu piecz...
Odsłon: 6127
Krokiety z mięsem z rosołu, idealne połączenie smaku i filozofii nie marnowan...
Odsłon: 1876
 
         
         
                Składniki
Ciasto francuskie wyjąć z lodówki i pozostawić na 1-2 godziny w temp pokojowej. Następnie pokroić na 6 trójkątów. Na brzegu szerszej strony trójkąta ułożyć 2 kostki czekolady i kawałek masy marcepanowej.
Zwinąć, ułożyć na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia. Posmarować jajkiem wymieszanym z mlekiem i cukrem waniliowym.
Blaszkę z rogalikami włożyć do nagrzanego do 200 stopni piekarnika i upiec na złoty kolor. Po upieczeniu można oprószyć cukrem pudrem.