Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Krucha tarta z rabarbarem i nadzieniem z sera i kwaśnej śmietany. Idealne połączenie kwaśnego i słodkiego. Warto spróbować, zanim skończy się sezon na rabarbar.
Gorąca i pachnąca zapiekanka makaronowa z dodatkiem brokułów i migdałów smaku...
Odsłon: 153
Bardzo łatwe danie. Tylko trzy składniki, a pychoty cały talerz.
Odsłon: 9407
szybkie spaghetti w trochę innym wydaniu :)
Odsłon: 991
Gorąca i pachnąca zapiekanka makaronowa z dodatkiem brokułów i migdałów smaku...
Odsłon: 153
Bardzo łatwe danie. Tylko trzy składniki, a pychoty cały talerz.
Odsłon: 9407
szybkie spaghetti w trochę innym wydaniu :)
Odsłon: 991
Składniki
Mąkę, cukier, cukier waniliowy, szczyptę soli, jajko i pokrojone na kawałki masło włożyć do miski. Zagnieść mikserem, a następnie rękami na gładkie ciasto. Zawinąć w folię i położyć na godzinę do lodówki.
Rabarbar umyć, oczyścić i pokroić na kawałki trochę węższe niż nasza foremka. Będziemy je kłaść w poprzek i pamiętajmy o brzegach z ciasta. Jajka, twarożek, kwaśną śmietanę, cukier i cukier waniliowy wymieszać.
Foremkę o średnicy 28 cm ( u mnie z wyjmowanym dnem) wysmarować tłuszczem. Ciasto rozwałkować między dwoma foliami i wyłożyć foremkę. Wylać masę jajeczno-śmietanową, a na niej ułożyć kawałki rabarbaru w poprzek. Jeden obok drugiego. Wstawić do nagrzanego piekarnika i piec w temperaturze 180 stopni 45-50 minut na złoto. Po upieczeniu ostudzić i podawać z bitą śmietaną lub gałką lodów.