Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Maślane, kruche, idealnie zachowują nadany kształt, nadają się do dekoracji .
Borówki - jeden z moich ulubionych przysmaków lata. Tym razem użyliśmy ich w...
Odsłon: 194
Soczysta pieczeń ze schabu świetnie komponuje się z ziemniaczkami z ziołowym...
Odsłon: 29
Surówki z kapusty często okraszone są sporą ilością majonezu, co dodaje im pu...
Odsłon: 17424
Borówki - jeden z moich ulubionych przysmaków lata. Tym razem użyliśmy ich w...
Odsłon: 194
Soczysta pieczeń ze schabu świetnie komponuje się z ziemniaczkami z ziołowym...
Odsłon: 29
Surówki z kapusty często okraszone są sporą ilością majonezu, co dodaje im pu...
Odsłon: 17424
Składniki
Wszystkie składniki włożyć do dużej miski i posiekać a potem zagnieść i uformować kulkę, którą owiniętą w folie spożywczą wkładamy do lodówki na 30min lub do zamrażarki na 15 minut.
Następnie ciasto wykładamy na blat (stolnice) i wałkujemy cienko, podsypując mąką. Nagrzewamy piekarnik do 190 stopnii
Wycinamy ciasteczka i układamy na papierze do pieczenia w małych odstępach , bo ciastka trochę pęcznieją a nie rosną na boki. Pieczemy około 7 minut , u mnie piekarnik z termoobiegiem. Studzimy i zabieramy się do dekoracji :) Bardzo dobrze do tego nadają się pisaki Dr Oetkera