Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Maślane, kruche, idealnie zachowują nadany kształt, nadają się do dekoracji .
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 5311
Sałatka do obiadu. Pasuje i do mięsa i do ryby. Może być też samodzielną prze...
Odsłon: 863
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 11740
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5063
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 1320
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 5311
Sałatka do obiadu. Pasuje i do mięsa i do ryby. Może być też samodzielną prze...
Odsłon: 863
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 11740
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5063
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 1320
Składniki
Wszystkie składniki włożyć do dużej miski i posiekać a potem zagnieść i uformować kulkę, którą owiniętą w folie spożywczą wkładamy do lodówki na 30min lub do zamrażarki na 15 minut.
Następnie ciasto wykładamy na blat (stolnice) i wałkujemy cienko, podsypując mąką. Nagrzewamy piekarnik do 190 stopnii
Wycinamy ciasteczka i układamy na papierze do pieczenia w małych odstępach , bo ciastka trochę pęcznieją a nie rosną na boki. Pieczemy około 7 minut , u mnie piekarnik z termoobiegiem. Studzimy i zabieramy się do dekoracji :) Bardzo dobrze do tego nadają się pisaki Dr Oetkera