Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ciasteczka równie dobrze smakują bez czekolady.
Przepis dnia
Trudno powiedzieć, które pierogi lepsze, te z kiszoną kapustą, czy te ze słod...
Odsłon: 4051
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 11148
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 6397
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5426
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 13376
Śledzie po białostocku to danie bazujące na składnikach wykorzystywanych pows...
Odsłon: 5138
Przepis dnia
Trudno powiedzieć, które pierogi lepsze, te z kiszoną kapustą, czy te ze słod...
Odsłon: 4051
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 11148
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 6397
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5426
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 13376
Śledzie po białostocku to danie bazujące na składnikach wykorzystywanych pows...
Odsłon: 5138
Składniki
Blachę nasmarować miękką margaryną i wstawić do lodówki. Skórkę cytryny zetrzeć na drobnych oczkach. Cukier puder, skórkę i margarynę utrzeć mikserem na puszystą masę.
Dodawać na zmianę mąkę i lekko roztrzepane jajka. Miksować do uzyskania jednolitej masy.
Masę przyłożyć do szprycy i wyciskać wąskie ciasteczka na długość ok.7cm. Wstawić do nagrzanego piekarnika na 8-10 min w 200 st. Wychodzi około 40 ciasteczek.
Roztopić czekoladę nad parującą wodą.
Ciasteczka wystudzić najlepiej na kratce.
Maczać każde ciastko w rozpuszczonej czekoladzie. Odkładać najlepiej na papier do pieczenia. Wstawić do lodówki na czas zastygnięcia czekolady.