Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ciasteczka równie dobrze smakują bez czekolady.
Dzisiaj karczek z marynaty pieczony w piekarniku. Mięsko soczyste , kruche i...
Odsłon: 91
Pożywna pasta z jajek, białego sera i makreli. Idealna do pieczywa, krakersów...
Odsłon: 478
Szybka , smaczna i aromatyczna zupa.
Odsłon: 209
Szybka i smaczna surówka z kapusty pekińskiej z dodatkiem czosnku i koperku
Odsłon: 174
Dzisiaj karczek z marynaty pieczony w piekarniku. Mięsko soczyste , kruche i...
Odsłon: 91
Pożywna pasta z jajek, białego sera i makreli. Idealna do pieczywa, krakersów...
Odsłon: 478
Szybka , smaczna i aromatyczna zupa.
Odsłon: 209
Szybka i smaczna surówka z kapusty pekińskiej z dodatkiem czosnku i koperku
Odsłon: 174
Składniki
Blachę nasmarować miękką margaryną i wstawić do lodówki. Skórkę cytryny zetrzeć na drobnych oczkach. Cukier puder, skórkę i margarynę utrzeć mikserem na puszystą masę.
Dodawać na zmianę mąkę i lekko roztrzepane jajka. Miksować do uzyskania jednolitej masy.
Masę przyłożyć do szprycy i wyciskać wąskie ciasteczka na długość ok.7cm. Wstawić do nagrzanego piekarnika na 8-10 min w 200 st. Wychodzi około 40 ciasteczek.
Roztopić czekoladę nad parującą wodą.
Ciasteczka wystudzić najlepiej na kratce.
Maczać każde ciastko w rozpuszczonej czekoladzie. Odkładać najlepiej na papier do pieczenia. Wstawić do lodówki na czas zastygnięcia czekolady.