Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Kruche ciasteczka"
Potrawa, którą wymyśliłam jest nie tylko dla jaroszy. Zjadacze mięsa mogą zro...
Odsłon: 179
Łatwe do zrobienia i szybkie do zjedzenia.
Odsłon: 598
Bulion warzywny jest podstawą do przygotowania wielu zup i sosów. Jest niskok...
Odsłon: 68
Lody przygotowane z przepisu KORAL oto link do przepisu; https://smaker.pl/pr...
Odsłon: 1564
Potrawa, którą wymyśliłam jest nie tylko dla jaroszy. Zjadacze mięsa mogą zro...
Odsłon: 179
Łatwe do zrobienia i szybkie do zjedzenia.
Odsłon: 598
Bulion warzywny jest podstawą do przygotowania wielu zup i sosów. Jest niskok...
Odsłon: 68
Lody przygotowane z przepisu KORAL oto link do przepisu; https://smaker.pl/pr...
Odsłon: 1564
Składniki
Z cytryny zetrzyj skórkę i wyciśnij 3 łyżki soku. Żółtka utrzyj z cukrem do białości.
Masło zmiksuj na puch. Miksując, dodawaj żółtka z cukrem. Dodaj mąkę, sól, skórkę i sok z cytryny. Wyrabiaj, wsypując po trochu żurawinę. Ciasto podziel na dwie części. Z każdej uformuj wałek, obtocz go w migdałach, zawiń w folię, włóż na 60 min do zamrażarki.
Schłodzone wałki pokrój na plasterki o grubości 2 cm, ułóż na natłuszczonej blaszce. Piecz w 170°C. ok. 20 minut albo do zrumienienia.
Czas przygotowania 40 min, ilość porcji 10, cena za porcję 1,60 złŹródło: Chwila dla Ciebie