Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
smaczne kruche ciasteczka. Z porcji wyszło mi ok 30 ciasteczek
Witam serdecznie :-) Dzisiaj zrobimy pyszną drobiową konserwę w słoikach z ga...
Odsłon: 74
Polecam. Może być świąteczny, może być na co dzień.
Odsłon: 180
Na wywarze warzywnym zrobiłam o to to ….
Odsłon: 13
Witam serdecznie :-) Dzisiaj zrobimy pyszną drobiową konserwę w słoikach z ga...
Odsłon: 74
Polecam. Może być świąteczny, może być na co dzień.
Odsłon: 180
Na wywarze warzywnym zrobiłam o to to ….
Odsłon: 13
Składniki
Masło utrzeć z cukrem dodać sól i żółtka i ucierać do białości. Następnie dodać otartą skórkę, drobno posiekaną czekoladę i kandyzowaną skórkę pomarańczową oraz mąkę i wszystko dokładnie wyrobić. Z ciasta uformować kulę, zawinąć w folię i włożyć do lodówki na ok. godzinę Piekarnik nagrzać do 180°. Ciasto rozwałkować na grubość ok. 7 mm i wycinać wzory foremkami Ułożyć ciasteczka na blasze wyłożonej papierem i piec je ok. 8-10 minut. Wystudzić na kratce.
aby łatwiej się wałkowało ciasto, proponuje robić to przez folię.
korzystałam z przepisu http://www.beawkuchni.com/2008/12/kruche-ciasteczka-czekoladowo.html