Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
smaczne kruche ciasteczka. Z porcji wyszło mi ok 30 ciasteczek
Przepis dnia
Trudno powiedzieć, które pierogi lepsze, te z kiszoną kapustą, czy te ze słod...
Odsłon: 4049
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 11146
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 6394
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5424
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 13374
Śledzie po białostocku to danie bazujące na składnikach wykorzystywanych pows...
Odsłon: 5136
Przepis dnia
Trudno powiedzieć, które pierogi lepsze, te z kiszoną kapustą, czy te ze słod...
Odsłon: 4049
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 11146
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 6394
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5424
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 13374
Śledzie po białostocku to danie bazujące na składnikach wykorzystywanych pows...
Odsłon: 5136
Składniki
Masło utrzeć z cukrem dodać sól i żółtka i ucierać do białości. Następnie dodać otartą skórkę, drobno posiekaną czekoladę i kandyzowaną skórkę pomarańczową oraz mąkę i wszystko dokładnie wyrobić. Z ciasta uformować kulę, zawinąć w folię i włożyć do lodówki na ok. godzinę Piekarnik nagrzać do 180°. Ciasto rozwałkować na grubość ok. 7 mm i wycinać wzory foremkami Ułożyć ciasteczka na blasze wyłożonej papierem i piec je ok. 8-10 minut. Wystudzić na kratce.
aby łatwiej się wałkowało ciasto, proponuje robić to przez folię.
korzystałam z przepisu http://www.beawkuchni.com/2008/12/kruche-ciasteczka-czekoladowo.html