Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Bardzo łatwe w przygotowaniu kruche ciasteczka, które bywają nazywane diamentami, ze względu na cukier kryształ na brzegach, który tworzy efekt błyszczących świecidełek.
Ozorki wieprzowe, bardzo chude mięso, zapomniane w kuchni polskiej. Są smaczn...
Odsłon: 54
Kiełbasa krakowska jest klasykiem wśród wędlin na kanapki. Wyjątkowy smak i a...
Odsłon: 88
Szparagi krótko smażone w cieście są chrupkie, soczyste, esencjonalne w smaku
Odsłon: 5949
Szybkie i łatwe krewetki pieczone, pełne aromatycznych przypraw. Idealne dla...
Odsłon: 90
Ozorki wieprzowe, bardzo chude mięso, zapomniane w kuchni polskiej. Są smaczn...
Odsłon: 54
Kiełbasa krakowska jest klasykiem wśród wędlin na kanapki. Wyjątkowy smak i a...
Odsłon: 88
Szparagi krótko smażone w cieście są chrupkie, soczyste, esencjonalne w smaku
Odsłon: 5949
Szybkie i łatwe krewetki pieczone, pełne aromatycznych przypraw. Idealne dla...
Odsłon: 90
Składniki
Masło utrzyj z cukrem pudrem i cukrem waniliowym na białą i puszystą masę. Dodaj mąkę i dokładnie wymieszaj. Ciasto wyłóż na blat lub stolnicę i uformuj podłużne wałki, które następnie zawiń w folię spożywczą i włóż do zamrażalnika na 20 min.
Ciasto odwiń z folii i posmaruj z każdej strony roztrzepanym jajkiem, a następnie obsyp obficie cukrem kryształem. Polecam wybranie jak najgrubszego cukru, wtedy efekt diamencików będzie bardziej widoczny. Każdy z wałków pokrój na plasterki o grubości 1-1,5 cm.
Piecz ok. 20 min w temp. 180°C, do zrumienienia brzegów.