Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Domowe ciasteczka kokosowe
Prosta sałatka, która sprawdzi się jako śnaidanie z dodatkiem grzanki, jako p...
Odsłon: 2823
Pyszne ciastka do kawy, na drugie śniadanie do szkoły czy do pracy. Drożdżówk...
Odsłon: 366
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 533
Prosta sałatka, która sprawdzi się jako śnaidanie z dodatkiem grzanki, jako p...
Odsłon: 2823
Pyszne ciastka do kawy, na drugie śniadanie do szkoły czy do pracy. Drożdżówk...
Odsłon: 366
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 533
Składniki
Masło utrzeć z cukrem i cukrem waniliowym. Dodać żółtka i dalej ucierać. Następnie dodać wiórki kokosowe i zmiksować. Do mąki dodać proszek do pieczenia i wymieszać. Wsypać do utartego masła i zagnieść ciasto. Ciasto podzielić na dwie części. Z każdej uformować wałeczek. Owinąć je folią i włożyć do lodówki na 1 godz. Po tym czasie wyjąć wałeczki z folii i pokroić na plasterki. Lekko je spłaszczyć i ułożyć na blasze wyłożonej papierem do pieczenia. Włożyć do piekarnika nagrzanego na 180ºC i piec ok. 15 minut. Można piec trochę dłużej, jeśli ciasteczka mają być bardziej chrupiące.