Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Domowe ciasteczka kokosowe
Karminadle to nic innego jak zwyczajowa nazwa kotletów mielonych kuchni śląsk...
Odsłon: 19541
Pyszne bananowe ciasteczka z kawałkami czekolady
Odsłon: 438
Leśny mech z malinami to wilgotne zielone ciasto, które jest prawdziwą ucztą...
Odsłon: 9005
Karminadle to nic innego jak zwyczajowa nazwa kotletów mielonych kuchni śląsk...
Odsłon: 19541
Pyszne bananowe ciasteczka z kawałkami czekolady
Odsłon: 438
Leśny mech z malinami to wilgotne zielone ciasto, które jest prawdziwą ucztą...
Odsłon: 9005
Składniki
Masło utrzeć z cukrem i cukrem waniliowym. Dodać żółtka i dalej ucierać. Następnie dodać wiórki kokosowe i zmiksować. Do mąki dodać proszek do pieczenia i wymieszać. Wsypać do utartego masła i zagnieść ciasto. Ciasto podzielić na dwie części. Z każdej uformować wałeczek. Owinąć je folią i włożyć do lodówki na 1 godz. Po tym czasie wyjąć wałeczki z folii i pokroić na plasterki. Lekko je spłaszczyć i ułożyć na blasze wyłożonej papierem do pieczenia. Włożyć do piekarnika nagrzanego na 180ºC i piec ok. 15 minut. Można piec trochę dłużej, jeśli ciasteczka mają być bardziej chrupiące.