Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Domowe ciasteczka kokosowe
Czy tiramisu nada się na piknikową przekąskę? Dość trudno jest pokroić je i p...
Odsłon: 2497
Bardzo smaczna sałatka z tuńczyka z rzodkiewką. Prosta, smaczna i szybka w wy...
Odsłon: 175
Klasyka na polskim stole, śledzie w oleju. Sprawdzą się na co dzień i od świę...
Odsłon: 181
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 743
Czy tiramisu nada się na piknikową przekąskę? Dość trudno jest pokroić je i p...
Odsłon: 2497
Bardzo smaczna sałatka z tuńczyka z rzodkiewką. Prosta, smaczna i szybka w wy...
Odsłon: 175
Klasyka na polskim stole, śledzie w oleju. Sprawdzą się na co dzień i od świę...
Odsłon: 181
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 743
Składniki
Masło utrzeć z cukrem i cukrem waniliowym. Dodać żółtka i dalej ucierać. Następnie dodać wiórki kokosowe i zmiksować. Do mąki dodać proszek do pieczenia i wymieszać. Wsypać do utartego masła i zagnieść ciasto. Ciasto podzielić na dwie części. Z każdej uformować wałeczek. Owinąć je folią i włożyć do lodówki na 1 godz. Po tym czasie wyjąć wałeczki z folii i pokroić na plasterki. Lekko je spłaszczyć i ułożyć na blasze wyłożonej papierem do pieczenia. Włożyć do piekarnika nagrzanego na 180ºC i piec ok. 15 minut. Można piec trochę dłużej, jeśli ciasteczka mają być bardziej chrupiące.