Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Domowe ciasteczka kokosowe
Babka zawsze pięknie wygląda na stole. Ze zrobieniem babki maślanej każdy so...
Odsłon: 7324
Intensywny w smaku sos z sera pleśniowego rokfor na bazie białego wina i śmie...
Odsłon: 40
Babka zawsze pięknie wygląda na stole. Ze zrobieniem babki maślanej każdy so...
Odsłon: 7324
Intensywny w smaku sos z sera pleśniowego rokfor na bazie białego wina i śmie...
Odsłon: 40
Składniki
Masło utrzeć z cukrem i cukrem waniliowym. Dodać żółtka i dalej ucierać. Następnie dodać wiórki kokosowe i zmiksować. Do mąki dodać proszek do pieczenia i wymieszać. Wsypać do utartego masła i zagnieść ciasto. Ciasto podzielić na dwie części. Z każdej uformować wałeczek. Owinąć je folią i włożyć do lodówki na 1 godz. Po tym czasie wyjąć wałeczki z folii i pokroić na plasterki. Lekko je spłaszczyć i ułożyć na blasze wyłożonej papierem do pieczenia. Włożyć do piekarnika nagrzanego na 180ºC i piec ok. 15 minut. Można piec trochę dłużej, jeśli ciasteczka mają być bardziej chrupiące.