Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Bardzo maślane i kruche ciasteczka, które podczas pieczenia zachowują swój kształt.
Kapusta należy do potraw wigilijnych obowiązkowych w wielu regionach Polski....
Odsłon: 2161
Dzień dobry mam dziś dla was przepis na pyszny biszkopt bez proszku do piecze...
Odsłon: 816
Kapusta należy do potraw wigilijnych obowiązkowych w wielu regionach Polski....
Odsłon: 2161
Dzień dobry mam dziś dla was przepis na pyszny biszkopt bez proszku do piecze...
Odsłon: 816
Składniki
Masło utrzyj z cukrami do otrzymania prawie białej masy (ok. 5-7 min). Następnie dodaj białko i miksuj jeszcze kilka minut. Wsyp mąkę i połącz mikserem do uzyskania jednolitej konsystencji.
Ciasto przełóż do rękawa cukierniczego z końcówką, ja użyłam gwiazdki. Wyciskaj ciasteczka o pożądanych przez siebie kształtach. Piecz ok. 15-20 min w temperaturze 180°C.