Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Domowe ciasteczka marline zapraszam po przepis
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 5630
Sałatka do obiadu. Pasuje i do mięsa i do ryby. Może być też samodzielną prze...
Odsłon: 1109
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 12221
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5165
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 1537
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 5630
Sałatka do obiadu. Pasuje i do mięsa i do ryby. Może być też samodzielną prze...
Odsłon: 1109
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 12221
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5165
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 1537
Składniki
Make z proszkiem do pieczenia i cukrem daje do miski wbijam jajka dodaje śmietanę i drobno pokrojoną margarynę lub masło zagniatam ciasto w razie potrzeby delikatnie podsypuję mąką i wstawiam na godzinne do schłodzenia do lodówki .
Biorę kawałek schłodzonego ciasta z lodówki i rozwałkowuje placek grubości 1,5 -2 cm ja robiłam wzorki wałeczkiem z wzorkami ale ciasteczka mogą być gładkie .Wycinam szklanka lub foremkami do ciastek male ciasteczka układam na blachę wyłożoną papierem do pieczenia tak by sie nie stykały . Ciasteczka piekę 10 minut w 200 stopniach na środkowej pole bez termo obiegu w nagrzanym piekarniku .Po dokładne wykonanie zapraszam na film.Smaczbnego