Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Coś małego, coś pysznego, coś chrupiącego - wspaniałe drobiazgi. :)
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 5196
Sałatka do obiadu. Pasuje i do mięsa i do ryby. Może być też samodzielną prze...
Odsłon: 779
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 11578
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5007
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 1254
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 5196
Sałatka do obiadu. Pasuje i do mięsa i do ryby. Może być też samodzielną prze...
Odsłon: 779
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 11578
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5007
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 1254
Składniki
Miękkie masło (może być też margaryna, ale nieco zmienia smak) ubić mikserem przez 2-3 minuty. Dodać cukry i ubijać na puch przez kilka minut. Dodać zółtka i ubijać do ich połączenia z masą. Następnie dodać mąki i sól i na wolnych obrotach wymieszać na ciasto.
Ciastem napełniać szprycę do ozdabiania i wyciskać na blachę gwiazdki lub inne kształty.
Piec do zrumienienia w temp. 140 stopni (termoobieg). Jeśli ciastka będą się rozlewać, należy dosypać do ciasta mąki.
Doskonałe do różnego rodzaju koktajli owocowych. Smacznego chrupiącego. :)