Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Coś małego, coś pysznego, coś chrupiącego - wspaniałe drobiazgi. :)
Przepis dnia
Dzisiaj zapraszam na kawałki kurczaka skąpane w sosie śmietankowym z dodatkie...
Odsłon: 13688
Błyskawiczny obiad z koprem włoskim w aromatycznym sosie serowym.
Odsłon: 2886
Puree z kalafiora to pyszna alternatywa dla klasycznego, ziemniaczanego. Cech...
Odsłon: 1192
Przepis dnia
Dzisiaj zapraszam na kawałki kurczaka skąpane w sosie śmietankowym z dodatkie...
Odsłon: 13688
Błyskawiczny obiad z koprem włoskim w aromatycznym sosie serowym.
Odsłon: 2886
Puree z kalafiora to pyszna alternatywa dla klasycznego, ziemniaczanego. Cech...
Odsłon: 1192
Składniki
Miękkie masło (może być też margaryna, ale nieco zmienia smak) ubić mikserem przez 2-3 minuty. Dodać cukry i ubijać na puch przez kilka minut. Dodać zółtka i ubijać do ich połączenia z masą. Następnie dodać mąki i sól i na wolnych obrotach wymieszać na ciasto.
Ciastem napełniać szprycę do ozdabiania i wyciskać na blachę gwiazdki lub inne kształty.
Piec do zrumienienia w temp. 140 stopni (termoobieg). Jeśli ciastka będą się rozlewać, należy dosypać do ciasta mąki.
Doskonałe do różnego rodzaju koktajli owocowych. Smacznego chrupiącego. :)