Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszne małe kruche ciasteczka idealne do kawy
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 5345
Sałatka do obiadu. Pasuje i do mięsa i do ryby. Może być też samodzielną prze...
Odsłon: 882
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 11777
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5069
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 1332
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 5345
Sałatka do obiadu. Pasuje i do mięsa i do ryby. Może być też samodzielną prze...
Odsłon: 882
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 11777
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5069
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 1332
Składniki
Mąkę wymieszaj w misce z cukrem pudrem i cukrem waniliowym Dodaj zimne masło i rozdrobnij do uzyskania kruszonki Dodaj jajko i krótko wyrób jednolite ciasto Przykryj folią spożywczą i wstaw do lodówki na 30 min
Porcjuj ciasto np. za pomocą łyżeczki i formuj w dłoniach lekko spłaszczone kulki Odkładaj na blaszkę wyłożoną papierem do pieczenia W każdej kulce zrób dołeczek za pomocą palca Piecz w 180°C przez ok. 20 min do lekkiego zrumienienia
Dżem przetrzyj przez sitko aby pozbyć się pestek i skórek, przełóż do worka cukierniczego Napełnij wystudzone ciasteczka, tak aby nadzienie pokryło wydrążone wcześniej dziurki