Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Kruche orzechowe ciasteczka z rodzynkami, oblane czekoladą
Gulasz z mięsa wieprzowego -delikatnej i lekko tłustej łopatki z dodatkiem wa...
Odsłon: 887
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 1814
Szybka, prosta w przygotowaniu sałatka z kilku składników, które zazwyczaj ma...
Odsłon: 22405
Gulasz z mięsa wieprzowego -delikatnej i lekko tłustej łopatki z dodatkiem wa...
Odsłon: 887
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 1814
Szybka, prosta w przygotowaniu sałatka z kilku składników, które zazwyczaj ma...
Odsłon: 22405
Składniki
Orzechy wkładamy do woreczka, i wałkiem tłuczemy - na "mąkę"; lub mielimy. Mąkę przesiewamy na stolnicę, margarynę kroimy w kawałki. Żółtka, proszek, serek, cukier, orzechy i rodzynki dodajemy do reszty składników - zagniatamy ciasto. Ciasto zawijamy w folię i wkładamy do lodówki na pół godziny. Stolnicę posypujemy mąką i wałkujemy ciasto. Wycinamy ciasteczka. Ciasteczka pieczemy ok 15 minut w temperaturze 180stopni. Czekoladę łamiemy na kawałki, i razem z masłem rozpuszczamy w kąpieli wodnej. Ostudzone ciasteczka polewamy czekoladą, i posypujemy orzechami.