Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Kruche orzechowe ciasteczka z rodzynkami, oblane czekoladą
Proste, aromatyczne muffiny... robię je wtedy, gdy mam wielką ochotę na to, ż...
Odsłon: 44580
Oto mistrzowski przepis na ciasto na pierogi według Magdy Gessler. Zachwyca z...
Odsłon: 181896
W tym roku mirabelki są wyjątkowo słodkie, pewnie za sprawą pięknego, słonecz...
Odsłon: 160
Proste, aromatyczne muffiny... robię je wtedy, gdy mam wielką ochotę na to, ż...
Odsłon: 44580
Oto mistrzowski przepis na ciasto na pierogi według Magdy Gessler. Zachwyca z...
Odsłon: 181896
W tym roku mirabelki są wyjątkowo słodkie, pewnie za sprawą pięknego, słonecz...
Odsłon: 160
Składniki
Orzechy wkładamy do woreczka, i wałkiem tłuczemy - na "mąkę"; lub mielimy. Mąkę przesiewamy na stolnicę, margarynę kroimy w kawałki. Żółtka, proszek, serek, cukier, orzechy i rodzynki dodajemy do reszty składników - zagniatamy ciasto. Ciasto zawijamy w folię i wkładamy do lodówki na pół godziny. Stolnicę posypujemy mąką i wałkujemy ciasto. Wycinamy ciasteczka. Ciasteczka pieczemy ok 15 minut w temperaturze 180stopni. Czekoladę łamiemy na kawałki, i razem z masłem rozpuszczamy w kąpieli wodnej. Ostudzone ciasteczka polewamy czekoladą, i posypujemy orzechami.