Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszne, domowe ciastka waniliowo-kakaowe
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 2442
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 4603
Witajcie kochani biegnę dziś do was z nowym przepisem na domowe frytki, tak w...
Odsłon: 1741
Potrawkę podajemy z ryżem. Każdy ugotuje ryż tak jak lubi, ale podaję także p...
Odsłon: 535
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 2442
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 4603
Witajcie kochani biegnę dziś do was z nowym przepisem na domowe frytki, tak w...
Odsłon: 1741
Potrawkę podajemy z ryżem. Każdy ugotuje ryż tak jak lubi, ale podaję także p...
Odsłon: 535
Składniki
Mąkę przesiać. Dodać masło, cukier puder i zagnieść ciasto. Podzielić ciasto na dwie równe części. Do jednej dodać kakao i jeszcze raz zagnieść. Jasne ciasto formujemy dłońmi, aby powstał wałeczek. To samo robimy z ciemnym ciastem. Oba wałeczki kładziemy obok siebie i wałkujemy dłońmi, aby połączyły się w jeden. Posypujemy dookoła cukrem waniliowym. Przecinamy na pół, aby było łatwiej włożyć do woreczka i chłodzimy w lodówce co najmniej 30 minut. Po tym czasie kroimy w plasterki. Delikatnie spłaszczamy ciasteczka i umieszczamy na blasze wyłożonej papierem do pieczenia. Pieczemy ok. 20 minut w temp. 180ºC.