Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszne, domowe ciastka waniliowo-kakaowe
Placki ziemniaczane to klasyczne danie, które uwielbia wielu z nas. Złociste,...
Odsłon: 1385
Rozgrzewający napój z imbirem, pyłkiem pszczelim, limonką i anyżem. To świetn...
Odsłon: 57
Przepis dnia
Smaczek teścia to danie, którego nikt nie odmówi. W dodatku pysznie miękkie m...
Odsłon: 12233
Placki ziemniaczane to klasyczne danie, które uwielbia wielu z nas. Złociste,...
Odsłon: 1385
Rozgrzewający napój z imbirem, pyłkiem pszczelim, limonką i anyżem. To świetn...
Odsłon: 57
Przepis dnia
Smaczek teścia to danie, którego nikt nie odmówi. W dodatku pysznie miękkie m...
Odsłon: 12233
Składniki
Mąkę przesiać. Dodać masło, cukier puder i zagnieść ciasto. Podzielić ciasto na dwie równe części. Do jednej dodać kakao i jeszcze raz zagnieść. Jasne ciasto formujemy dłońmi, aby powstał wałeczek. To samo robimy z ciemnym ciastem. Oba wałeczki kładziemy obok siebie i wałkujemy dłońmi, aby połączyły się w jeden. Posypujemy dookoła cukrem waniliowym. Przecinamy na pół, aby było łatwiej włożyć do woreczka i chłodzimy w lodówce co najmniej 30 minut. Po tym czasie kroimy w plasterki. Delikatnie spłaszczamy ciasteczka i umieszczamy na blasze wyłożonej papierem do pieczenia. Pieczemy ok. 20 minut w temp. 180ºC.