Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszne, domowe ciastka waniliowo-kakaowe
Zupa szparagowa z cukinią, szpinakiem i pulpecikami. Pulpety przygotowałam ze...
Odsłon: 79
Seler często pomijany jest w diecie, a ma on w sobie dużo wapnia i potasu, za...
Odsłon: 93
Zupa szparagowa z cukinią, szpinakiem i pulpecikami. Pulpety przygotowałam ze...
Odsłon: 79
Seler często pomijany jest w diecie, a ma on w sobie dużo wapnia i potasu, za...
Odsłon: 93
Składniki
Mąkę przesiać. Dodać masło, cukier puder i zagnieść ciasto. Podzielić ciasto na dwie równe części. Do jednej dodać kakao i jeszcze raz zagnieść. Jasne ciasto formujemy dłońmi, aby powstał wałeczek. To samo robimy z ciemnym ciastem. Oba wałeczki kładziemy obok siebie i wałkujemy dłońmi, aby połączyły się w jeden. Posypujemy dookoła cukrem waniliowym. Przecinamy na pół, aby było łatwiej włożyć do woreczka i chłodzimy w lodówce co najmniej 30 minut. Po tym czasie kroimy w plasterki. Delikatnie spłaszczamy ciasteczka i umieszczamy na blasze wyłożonej papierem do pieczenia. Pieczemy ok. 20 minut w temp. 180ºC.