Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszne, domowe ciastka waniliowo-kakaowe
Znudziły ci się już ziemniaki i inne pomysły obiadowe? Zapiekanka makaronowa...
Odsłon: 163139
Borówki - jeden z moich ulubionych przysmaków lata. Tym razem użyliśmy ich w...
Odsłon: 262
Soczysta pieczeń ze schabu świetnie komponuje się z ziemniaczkami z ziołowym...
Odsłon: 60
Znudziły ci się już ziemniaki i inne pomysły obiadowe? Zapiekanka makaronowa...
Odsłon: 163139
Borówki - jeden z moich ulubionych przysmaków lata. Tym razem użyliśmy ich w...
Odsłon: 262
Soczysta pieczeń ze schabu świetnie komponuje się z ziemniaczkami z ziołowym...
Odsłon: 60
Składniki
Mąkę przesiać. Dodać masło, cukier puder i zagnieść ciasto. Podzielić ciasto na dwie równe części. Do jednej dodać kakao i jeszcze raz zagnieść. Jasne ciasto formujemy dłońmi, aby powstał wałeczek. To samo robimy z ciemnym ciastem. Oba wałeczki kładziemy obok siebie i wałkujemy dłońmi, aby połączyły się w jeden. Posypujemy dookoła cukrem waniliowym. Przecinamy na pół, aby było łatwiej włożyć do woreczka i chłodzimy w lodówce co najmniej 30 minut. Po tym czasie kroimy w plasterki. Delikatnie spłaszczamy ciasteczka i umieszczamy na blasze wyłożonej papierem do pieczenia. Pieczemy ok. 20 minut w temp. 180ºC.