Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Dziś prezentuje kruche ciasteczka ze smalcem. To mój ulubiony sposób na kruche ciacho- wystarczy odrobinę smalczyku! Do przygotowania nie potrzeba wielkiego doświadczenia ani wielu składników. Ekspresowo, łatwo i pysznie!
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 10824
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 6216
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5378
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 13136
Śledzie po białostocku to danie bazujące na składnikach wykorzystywanych pows...
Odsłon: 4873
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 10824
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 6216
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5378
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 13136
Śledzie po białostocku to danie bazujące na składnikach wykorzystywanych pows...
Odsłon: 4873
Składniki
Mieszamy mąkę, śmietanę, smalec i margarynę- wyrabiamy ciasto, które następnie rozwałkujemy na grubość ok. 1 cm. Wycinamy szklanką kółka i dziurkujemy w środku. Pieczemy w rozgrzanym piekarniku w temp. 220 stopni ok. 15 minut. Po wypieczeniu posypujemy cukrem pudrem.