Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Kruche ciastka z maszynki zapraszam po przepis
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 5618
Sałatka do obiadu. Pasuje i do mięsa i do ryby. Może być też samodzielną prze...
Odsłon: 1102
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 12209
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5163
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 1527
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 5618
Sałatka do obiadu. Pasuje i do mięsa i do ryby. Może być też samodzielną prze...
Odsłon: 1102
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 12209
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5163
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 1527
Składniki
Do dwóch osobnych misek daje po połowie maki z cukrem i proszkiem do pieczenia i po 2 złotka i po połowie margaryny ,do pierwszej miski daje aromat waniliowy zagniatam ciasto ,a do drugiej miski dodaje kakao zagniatam ciasto. Ciasto podzieliłam na 2 porcie by mieć jasne i kakaowe ciasteczka .
Gotowe jasne ciasto przekładamy do maszynki cukierniczej i wyciskamy na blachę do pieczenia, blacha musi być gładka i nie smaruje blachy. Wyciskam ciasteczka ma być 2 kliknięcia maszynki.Rownierz w ten sam sposób późnej robię kakaowe ciasto.
Ciastka piekę w nagrzanym piekarniku 12 minut w 200 stopniach na środkowej polce bez termo obiegu. ciasteczka zdejmuje z blaszki można oprószyć cukrem pudrem Po dokładne wykonanie zapraszam na film