Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Kruche ciastka z maszynki zapraszam po przepis
Bardzo smaczne, łatwe i sycące danie. Odkąd zrobiłam ją pierwszy raz, często...
Odsłon: 731
Lekkie, puszyste i mięciutkie ciasto drożdżowe. Takie przygotowane własnoręcz...
Odsłon: 160
Doskonała propozycja na sycący, ciepły obiad dla całej rodziny. Można go przy...
Odsłon: 31361
Polecam. Mrożone warzywa sprawdzają się w sałatkach.
Odsłon: 434
Bardzo smaczne, łatwe i sycące danie. Odkąd zrobiłam ją pierwszy raz, często...
Odsłon: 731
Lekkie, puszyste i mięciutkie ciasto drożdżowe. Takie przygotowane własnoręcz...
Odsłon: 160
Doskonała propozycja na sycący, ciepły obiad dla całej rodziny. Można go przy...
Odsłon: 31361
Polecam. Mrożone warzywa sprawdzają się w sałatkach.
Odsłon: 434
Składniki
Do dwóch osobnych misek daje po połowie maki z cukrem i proszkiem do pieczenia i po 2 złotka i po połowie margaryny ,do pierwszej miski daje aromat waniliowy zagniatam ciasto ,a do drugiej miski dodaje kakao zagniatam ciasto. Ciasto podzieliłam na 2 porcie by mieć jasne i kakaowe ciasteczka .
Gotowe jasne ciasto przekładamy do maszynki cukierniczej i wyciskamy na blachę do pieczenia, blacha musi być gładka i nie smaruje blachy. Wyciskam ciasteczka ma być 2 kliknięcia maszynki.Rownierz w ten sam sposób późnej robię kakaowe ciasto.
Ciastka piekę w nagrzanym piekarniku 12 minut w 200 stopniach na środkowej polce bez termo obiegu. ciasteczka zdejmuje z blaszki można oprószyć cukrem pudrem Po dokładne wykonanie zapraszam na film