Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Kruche ciasteczka maślane z domowym dżemem porzeczkowym – pyszne i proste! Przepis skopiowany ciastkożercy
Domowej roboty kiełbasa, wiesz co jesz. Do jej zrobienia nie potrzeba wędzarn...
Odsłon: 30863
Polecam. Uwielbiamy lody i truskawki.
Odsłon: 3612
Bigos z młodej kapusty zawsze przypomina mi najlepsze smaki dzieciństwa. Młod...
Odsłon: 3665
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 1112
Domowej roboty kiełbasa, wiesz co jesz. Do jej zrobienia nie potrzeba wędzarn...
Odsłon: 30863
Polecam. Uwielbiamy lody i truskawki.
Odsłon: 3612
Bigos z młodej kapusty zawsze przypomina mi najlepsze smaki dzieciństwa. Młod...
Odsłon: 3665
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 1112
Składniki
Masło wyciągamy wcześniej z lodówki, kroimy na małe kawałeczki i odstawiamy, żeby zmiękło.
Suche składniki mieszamy razem w misce. Dodajemy masło i jajka. Zagniatamy do uzyskania gładkiej masy. Ciasto powinno mieć konsystencję plasteliny
Ciasto wałkujemy na grubość kilku milimetrów, wykrawamy ciasteczka i przekładamy na blachę wyłożoną papierem do pieczenia. W połowie ciasteczek wycinamy mniejsze serduszka w środku.
Pieczemy około 5-7 minut w temperaturze 180 stopni.
Na przestudzone ciasteczka nakładamy dżem i przykrywamy ciastkiem z dziurką.Gotowe ciasteczka dekorujemy cukrem pudrem.