Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Moje kruche ciasteczka powstały ponieważ zostało mi trochę ciasta kruchego, więc postanowiłam wykorzystać to ciasto właśnie na takie ciasteczka które wyszły bardzo smaczne, kruche i miękkie. Fajnie spakować do pudełka dziecku do szkoły, czy zabrać sobie do pracy.
blacha , papier do pieczenia, miska, folia spożywcza,
Przepis dnia
Jeśli poszukujesz pomysłu na danie, które jest szybkie w przygotowaniu, smacz...
Odsłon: 7725
Sałatka na różne okazje.
Odsłon: 32
Jeśli szukasz prostego, a zarazem eleganckiego pomysłu na przekąskę, te krake...
Odsłon: 171
Przepis dnia
Jeśli poszukujesz pomysłu na danie, które jest szybkie w przygotowaniu, smacz...
Odsłon: 7725
Sałatka na różne okazje.
Odsłon: 32
Jeśli szukasz prostego, a zarazem eleganckiego pomysłu na przekąskę, te krake...
Odsłon: 171
Składniki
Składniki ciasta kruchego zagnieść na gładkie, jednolite ciasto. Owinąć folią spożywczą i włożyć do lodówki na 30 minut do schłodzenia. Po wyjęciu cienko rozwałkować i wycinać szklanką kółka. W jednaj części kółek kieliszkiem wyciąć dziurki, kółka bez dziurki posmarować dżemem nałożyć kółka z dziurką. Ułożyć na blasze wyłożonej papierem do pieczenia i piec na złoty kolor w 200 stopniach około 15 - 20 minut. Po upieczeniu można posypać cukrem pudrem.
Przygotowanie ciasteczek do pieczenia.