Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Moje kruche ciasteczka powstały ponieważ zostało mi trochę ciasta kruchego, więc postanowiłam wykorzystać to ciasto właśnie na takie ciasteczka które wyszły bardzo smaczne, kruche i miękkie. Fajnie spakować do pudełka dziecku do szkoły, czy zabrać sobie do pracy.
blacha , papier do pieczenia, miska, folia spożywcza,
Ewa Wachowicz podzieliła się przepisem na znakomite białe kiełbaski z grilla....
Odsłon: 138
Przepis dnia
Kotlety jajeczne to smaczna alternatywa dla zwykłych kotletów mielonych i pom...
Odsłon: 283
Sernik gotowany Anielski Puch to prawdziwa poezja wśród deserów, wykwintna ko...
Odsłon: 44456
"Boczniaki z Tagliatelle" to połączenie delikatnych grzybów boczniaków z krem...
Odsłon: 62
Ewa Wachowicz podzieliła się przepisem na znakomite białe kiełbaski z grilla....
Odsłon: 138
Przepis dnia
Kotlety jajeczne to smaczna alternatywa dla zwykłych kotletów mielonych i pom...
Odsłon: 283
Sernik gotowany Anielski Puch to prawdziwa poezja wśród deserów, wykwintna ko...
Odsłon: 44456
"Boczniaki z Tagliatelle" to połączenie delikatnych grzybów boczniaków z krem...
Odsłon: 62
Składniki
Składniki ciasta kruchego zagnieść na gładkie, jednolite ciasto. Owinąć folią spożywczą i włożyć do lodówki na 30 minut do schłodzenia. Po wyjęciu cienko rozwałkować i wycinać szklanką kółka. W jednaj części kółek kieliszkiem wyciąć dziurki, kółka bez dziurki posmarować dżemem nałożyć kółka z dziurką. Ułożyć na blasze wyłożonej papierem do pieczenia i piec na złoty kolor w 200 stopniach około 15 - 20 minut. Po upieczeniu można posypać cukrem pudrem.
Przygotowanie ciasteczek do pieczenia.