Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszne ciasteczka kruch z ulubionym dżemem e zapraszam po przepis
Robienie pierników na Święta to cudowna zabawa. Dużo radości sprawia zrobien...
Odsłon: 167
Przepis dnia
Trudno powiedzieć, które pierogi lepsze, te z kiszoną kapustą, czy te ze słod...
Odsłon: 4371
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 11870
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 6770
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5584
Robienie pierników na Święta to cudowna zabawa. Dużo radości sprawia zrobien...
Odsłon: 167
Przepis dnia
Trudno powiedzieć, które pierogi lepsze, te z kiszoną kapustą, czy te ze słod...
Odsłon: 4371
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 11870
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 6770
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5584
Składniki
Z podanych składników wyże oprócz dżemu j zagniatam kruche cisto i na kilka godzin do lodówki ciasto można zrobić dzień wcześniej i na noc do lodówki
Ze schłodzonego ciasta biorę polowe rozwałkowuje dosyć cienki placek w razie potrzeby podsypuje mąką ,wycinam kwadraty o 5 cm bokach na środek każdego kwadratu kładę troszeczkę dżemu i kleje do siebie 2 przeciwlegle boki i tak robię z reszta ciasta do całkowitego wykorzystania.
Ciasteczka układam na blaszce wyłożonej papierem by sie nie stykały i piekę 15 minut w 200 stopniach na środkowej półce bez termo obiegu na złocisty kolor upieczone ciasteczka posypuje cukrem pudrem