Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszne ciasteczka kruch z ulubionym dżemem e zapraszam po przepis
Szybkie i bardzo proste danie, niezwykle smaczne jako kolacja lub przekąska,...
Odsłon: 85
zapraszam Was na dość ciekawe ciasto, które może większości z Was kojarzy się...
Odsłon: 1407
Ragout jest to rodzaj gulaszu, który może być mięsny lub warzywny. W tym prze...
Odsłon: 2853
Szybkie i bardzo proste danie, niezwykle smaczne jako kolacja lub przekąska,...
Odsłon: 85
zapraszam Was na dość ciekawe ciasto, które może większości z Was kojarzy się...
Odsłon: 1407
Ragout jest to rodzaj gulaszu, który może być mięsny lub warzywny. W tym prze...
Odsłon: 2853
Składniki
Z podanych składników wyże oprócz dżemu j zagniatam kruche cisto i na kilka godzin do lodówki ciasto można zrobić dzień wcześniej i na noc do lodówki
Ze schłodzonego ciasta biorę polowe rozwałkowuje dosyć cienki placek w razie potrzeby podsypuje mąką ,wycinam kwadraty o 5 cm bokach na środek każdego kwadratu kładę troszeczkę dżemu i kleje do siebie 2 przeciwlegle boki i tak robię z reszta ciasta do całkowitego wykorzystania.
Ciasteczka układam na blaszce wyłożonej papierem by sie nie stykały i piekę 15 minut w 200 stopniach na środkowej półce bez termo obiegu na złocisty kolor upieczone ciasteczka posypuje cukrem pudrem