Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Szybkie i pyszne ciasteczka z jabłkami
Po upieczeniu skrzydełek zostało nam sosiku na dnie blachy, którego użyliśmy...
Odsłon: 77
Klasyka kilku europejskich kuchni, bo polskiej i ukraińskiej. Są bardzo smacz...
Odsłon: 746
Jest potrawą turecką. Mielone z mieszanką przypraw są wyśmienite. Smakują i p...
Odsłon: 472
Tym razem zapraszam na pyszny boczek rolowany, roladę z boczku. Jest pyszna,...
Odsłon: 258
Po upieczeniu skrzydełek zostało nam sosiku na dnie blachy, którego użyliśmy...
Odsłon: 77
Klasyka kilku europejskich kuchni, bo polskiej i ukraińskiej. Są bardzo smacz...
Odsłon: 746
Jest potrawą turecką. Mielone z mieszanką przypraw są wyśmienite. Smakują i p...
Odsłon: 472
Tym razem zapraszam na pyszny boczek rolowany, roladę z boczku. Jest pyszna,...
Odsłon: 258
Składniki
Mąkę przesiać z proszkiem do pieczenia Dodać masło pokrojone w kostkę, cukier waniliowy, cukier puder i posiekać nożem. Następnie dodać żółtka, śmietanę i szybko zagnieść ciasto. Schłodzić w lodówce przez ok. godzinę. Rozwałkować ciasto na stolnicy o grubości 3-4 mm. Wykrawać szklanką krążki. Jabłka obrać i pokroić w kawałki Jabłka układać na krążkach i zginać na pół. Ciasteczka układać na blasze wyłożonej papierem do pieczenia. Piec przez ok. 15 minut w temperaturze 180°C na złoty kolor. Po upieczeniu wystudzić i posypać cukrem pudrem . Smacznego *