Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Propozycja na smakowite ciasteczka z dodatkiem kurkumy i rodzynek. Ciasteczka są aromatyczne i kruche, dzięki czemu doskonale sprawdzą się jako mała przekąska do kawy. Dodatek rodzynek sprawia, że każdy kęs dostarcza nam smakowitej dawki bakaliowej słodyczy.
Smaczne i proste w przygotowaniu kotlety mielone z mięsa wieprzowo - wołowego.
Odsłon: 821
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 5756
Przepis dnia
Lekka warzywna zapiekanka z ziemniakami, cukinią i białym serem. Warto trochę...
Odsłon: 9568
W takim wydaniu kalarepa rozejdzie się w kilka minut. Kalarepa obtoczona jest...
Odsłon: 269
Smaczne i proste w przygotowaniu kotlety mielone z mięsa wieprzowo - wołowego.
Odsłon: 821
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 5756
Przepis dnia
Lekka warzywna zapiekanka z ziemniakami, cukinią i białym serem. Warto trochę...
Odsłon: 9568
W takim wydaniu kalarepa rozejdzie się w kilka minut. Kalarepa obtoczona jest...
Odsłon: 269
Składniki
Masło ucieramy z cukrem. Następnie dodajemy jajka oraz kilka kropel aromatu migdałowego i miksujemy wszystkie składniki dla odpowiedniego ich połączenia.
Do powstałej masy dodajemy mąkę, kurkumę oraz proszek do pieczenia i wyrabiamy ciasto. Na koniec do ciasta dodajemy posiekane rodzynki sułtańskie i ponownie mieszamy. Gotowe ciasto zawijamy w folię spożywczą i wkładamy je na około 15 minut do zamrażarki.
Po tym czasie rozwałkowujemy ciasto, podsypując je delikatnie mąką i wycinamy kształty za pomocą foremki, które układamy na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia.
Blaszkę wstawiamy do piekarnika nagrzanego do 180 stopni na około 10 minut.
Upieczone ciasteczka studzimy i gotowe! :)
W tych ciasteczkach naprawdę można się zakochać! Znikają bardzo szybko ;)
Jeśli jednak chcemy, aby zostały z nami przez kilka dni - przechowujmy je w metalowej puszce.
Życzę smacznego! :)