Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Propozycja na smakowite ciasteczka z dodatkiem kurkumy i rodzynek. Ciasteczka są aromatyczne i kruche, dzięki czemu doskonale sprawdzą się jako mała przekąska do kawy. Dodatek rodzynek sprawia, że każdy kęs dostarcza nam smakowitej dawki bakaliowej słodyczy.
Zdrowe, proste w przygotowaniu, a jakie smaczne. Takie właśnie jest danie z m...
Odsłon: 237
Przepis na wyśmienite, idealnie kruche faworki, z dużą ilością żółtek, bez ko...
Odsłon: 209
Przepis na szaszłyki z mielonego mięsa jagnięcego z dodatkiem warzyw oraz aro...
Odsłon: 150
Zdrowe, proste w przygotowaniu, a jakie smaczne. Takie właśnie jest danie z m...
Odsłon: 237
Przepis na wyśmienite, idealnie kruche faworki, z dużą ilością żółtek, bez ko...
Odsłon: 209
Przepis na szaszłyki z mielonego mięsa jagnięcego z dodatkiem warzyw oraz aro...
Odsłon: 150
Składniki
Masło ucieramy z cukrem. Następnie dodajemy jajka oraz kilka kropel aromatu migdałowego i miksujemy wszystkie składniki dla odpowiedniego ich połączenia.
Do powstałej masy dodajemy mąkę, kurkumę oraz proszek do pieczenia i wyrabiamy ciasto. Na koniec do ciasta dodajemy posiekane rodzynki sułtańskie i ponownie mieszamy. Gotowe ciasto zawijamy w folię spożywczą i wkładamy je na około 15 minut do zamrażarki.
Po tym czasie rozwałkowujemy ciasto, podsypując je delikatnie mąką i wycinamy kształty za pomocą foremki, które układamy na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia.
Blaszkę wstawiamy do piekarnika nagrzanego do 180 stopni na około 10 minut.
Upieczone ciasteczka studzimy i gotowe! :)
W tych ciasteczkach naprawdę można się zakochać! Znikają bardzo szybko ;)
Jeśli jednak chcemy, aby zostały z nami przez kilka dni - przechowujmy je w metalowej puszce.
Życzę smacznego! :)