Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
W ten przedświąteczny czas przedstawiam przepis na kruche ciasteczka z dodatkiem suchego maku. Są na prawdę kruche i smaczniutkie. łatwe i dość szybkie w przygotowaniu.
Chleb z airfryera to połączenie jedynie sześciu składników. Jest lekki, puszy...
Odsłon: 2674
Najpopularniejsze pierogi z mięsem w kuchni polskiej, czyli mięso z rosołu, t...
Odsłon: 1148
Chleb z airfryera to połączenie jedynie sześciu składników. Jest lekki, puszy...
Odsłon: 2674
Najpopularniejsze pierogi z mięsem w kuchni polskiej, czyli mięso z rosołu, t...
Odsłon: 1148
Składniki
Ze składników szybko zagniatamy ciasto. Formujemy kulę i w foliowym woreczku wstawiamy na ok 1 godzinę do lodówki
Schłodzone ciasto rozwałkowujemy ( ja po kawałku ) i wykrawamy ciasteczka. Układamy je na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia
Ciasteczka wstawiamy do piekarnika nagrzanego do 170 stopni i pieczemy do ładnego zezłocenia ( kilka - kilkanaście minut - wszystko zależy od piekarnika i grubości ciasteczek )
Po wystudzeniu obsypujemy cukrem pudrem