Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
W ten przedświąteczny czas przedstawiam przepis na kruche ciasteczka z dodatkiem suchego maku. Są na prawdę kruche i smaczniutkie. łatwe i dość szybkie w przygotowaniu.
Ciasto Biała Góra to wielowarstwowy deser z lekkiego biszkoptu, chrupiącej be...
Odsłon: 100719
To odżywcza, bardzo smaczna zupa. Z powodzeniem może zastąpić dwudaniowy obia...
Odsłon: 1966
Krokiety z mięsem z rosołu, idealne połączenie smaku i filozofii nie marnowan...
Odsłon: 5821
Tradycyjne kotlety schabowe w nieco innym wydaniu. Jest to danie łatwe w przy...
Odsłon: 5820
Ciasto Biała Góra to wielowarstwowy deser z lekkiego biszkoptu, chrupiącej be...
Odsłon: 100719
To odżywcza, bardzo smaczna zupa. Z powodzeniem może zastąpić dwudaniowy obia...
Odsłon: 1966
Krokiety z mięsem z rosołu, idealne połączenie smaku i filozofii nie marnowan...
Odsłon: 5821
Tradycyjne kotlety schabowe w nieco innym wydaniu. Jest to danie łatwe w przy...
Odsłon: 5820
Składniki
Ze składników szybko zagniatamy ciasto. Formujemy kulę i w foliowym woreczku wstawiamy na ok 1 godzinę do lodówki
Schłodzone ciasto rozwałkowujemy ( ja po kawałku ) i wykrawamy ciasteczka. Układamy je na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia
Ciasteczka wstawiamy do piekarnika nagrzanego do 170 stopni i pieczemy do ładnego zezłocenia ( kilka - kilkanaście minut - wszystko zależy od piekarnika i grubości ciasteczek )
Po wystudzeniu obsypujemy cukrem pudrem