Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
W ten przedświąteczny czas przedstawiam przepis na kruche ciasteczka z dodatkiem suchego maku. Są na prawdę kruche i smaczniutkie. łatwe i dość szybkie w przygotowaniu.
Dynia to prawdziwa królowa jesieni, z której w prosty sposób przygotować możn...
Odsłon: 747
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 424895
To przepis na tradycyjną pizzę na grubym drożdżowym cieście. Taka pizza kojar...
Odsłon: 10677
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1336956
Dynia to prawdziwa królowa jesieni, z której w prosty sposób przygotować możn...
Odsłon: 747
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 424895
To przepis na tradycyjną pizzę na grubym drożdżowym cieście. Taka pizza kojar...
Odsłon: 10677
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1336956
Składniki
Ze składników szybko zagniatamy ciasto. Formujemy kulę i w foliowym woreczku wstawiamy na ok 1 godzinę do lodówki
Schłodzone ciasto rozwałkowujemy ( ja po kawałku ) i wykrawamy ciasteczka. Układamy je na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia
Ciasteczka wstawiamy do piekarnika nagrzanego do 170 stopni i pieczemy do ładnego zezłocenia ( kilka - kilkanaście minut - wszystko zależy od piekarnika i grubości ciasteczek )
Po wystudzeniu obsypujemy cukrem pudrem