Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Bardzo kruchutkie ciasto, powinno leżakować w lodówce kilka dni przed pieczeniem
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 1290
Świąteczny makowiec na kruchym spodzie, z polewą czekoladową. Przepyszne bożo...
Odsłon: 790
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 1416
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 1290
Świąteczny makowiec na kruchym spodzie, z polewą czekoladową. Przepyszne bożo...
Odsłon: 790
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 1416
Składniki
Składniki należy wymieszać ze sobą ręcznie, jak na ciasto kruche. Formujemy kulę, umieszczamy w lodówce. Po kilku dniach ciasto wyjmujemy z lodówki i wałkujemy na cienki placek. Kilka centymetrów od brzegu ciasta kładziemy po jednej surowej malinie. Ja miałam mrożone. Przykryłam je ciastem i wykrawałam kieliszkiem tak jak pierogi. Nie sklejałam. Piekłam w temp. 180* aż do zarumienienia. Posypałam cukrem pudrem. Smacznego:)